recensie de verscheurde vrouw – Han Peeters

9200000046353711

  • Nederlands
  • 218 pagina’s
  • Clustereffect
  • juli 2015
  • categorie > romantische roman
  • verkrijgbaar in paperback en ebook

Samenvatting

Lysanne, een bijstandsmoeder die steun vindt in haar geloof, besluit via een datingsite op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Ze ontdekt dat ze over vergaande seksuele driften beschikt en raakt in conflict met zichzelf. Ze weet dat ze verkeerd bezig is, maar toch rukt een donkere kant in haar steeds verder op. Wat is nog goed en wat is al fout? Het kwaad wil voorgoed bezit van haar nemen, maar zal ze het zo ver laten komen?

Voor het lezen

Ik heb het boek als eerst even goed bekeken. Als eerst let je op de kaft (die zie je meestal als eerst) Ik zie een jurk die 2 kleuren heeft, zwart en wit. Me eerste gedachte ging naar de deo reclame, die met hetzelfde jurkje en de deo die niet vlekt. Ik heb nadat ik daarover heb nagedacht mezelf de vraag gesteld: “Wat zou de jurk kunnen betekenen? De titel maakte me duidelijk dat ze verscheurd was. Ik begon met de mogelijke oorzaken te benoemen: Is ze gescheiden en is ze daarom verscheurd? Is ze gaan lijden door een ziekte? Is er iets ergs in haar leven gebeurd waardoor ze verscheurd is?

Na het lezen van de achterkant realiseerde ik me dat ik aan het goede eind zat. Het is een gescheiden vrouw met kinderen. Ik zag ook staan dat ze opzoek is naar een partner en gelovig is.  “Ze gaat opzoek naar haar donkere kant.” Die zin zorgde ervoor dat ik nieuwsgieriger werd. Ze hadden het over seksuele driften, heeft het daar iets mee te maken?

Nadat ik mezelf die vraag heb gesteld ben ik snel begonnen met lezen!

Tijdens het lezen

Het verhaal leest vlot, voordat ik het wist zat ik op de 100ste bladzijde. Voor mijn gevoel ging het veel te snel! Nog even en het boek is uit! Door het goedlopende verhaal en de nieuwsgierigheid van Lysanne ging ik verder. Ik begon soms een hekel te krijgen aan het gedrag van Lysenne. Ze is wel een moeder en gelovig en ik ben van mening dat dan niet alles tolerant is. Je kan niet alles doen, je moet denken aan de eer van je kinderen en de verhalen die over je verspreid worden! Ik weet hoe erg het kan zijn om vergeleken te worden met je familie, maar het is soms niet anders al vind  ik dat sommige dingen voorkomen hadden kunnen worden. Vol van die mening ging ik verder tot het einde. Het verhaal grijpt me steeds steviger vast en voordat ik het wist zat ik op de laatste bladzijde!

Dit boek was binnen 3 dagen uit terwijl een gemiddeld boek 5/6 dagen duurt.

De verscheurde vrouw krijgt van mij ☆ ☆ ☆ ☆,  omdat ik het een goed doorlopend geheel vind. Het boek heeft me vast gehouden en dat is graag wat ik in een boek zie. Ik lees graag en als ik me kan inleven in het verhaal vind ik dat natuurlijk geweldig!

Het boek liet me aan de 50 tinten serie denken, maar dit is zeker beter dan die serie. Het grijpt je vast en de contante spanning zorgt ervoor dat je niet kan en wil stoppen. Het is wel een onderwerp die veel mensen moeilijk vinden, maar ik heb er geen problemen mee en vind het wel fijn dat het veel meer besproken word omdat het geen taboe is. Het hoort bij het leven zeggen de meeste en ik vind die uitspraak zeker terecht!

de auteur

Han Peeters

Han Peeters is pas op latere leeftijd gaan schrijven.

Na zijn eerste boek ‘Afscheidsboek’ kreeg hij de smaak te pakken en schreef het een spannende kunsthistorische roman onder de titel ‘De eieren van de keizer’ en direct daarna ‘Occupy de Nieuwe WereldOrde’ met dezelfde hoofdpersoon uit zijn vorige boek, waarvan inmiddels een vertaling in het Engels is verschenen.

De auteur maakte veel vrienden onder schrijvers, die allen met min of meer met dezelfde problemen worstelden die te maken hadden met de distributie en de verkoop van boeken en e-boeken. Zijn ervaringen – en die van anderen – beschreef hij in ‘De onbekende schrijver’ / ‘Je eigen (e)boek uitgeven’. Een persoonlijk handboek voor schrijvers die zijn of haar boek op de markt willen brengen.

Uit die schare schrijvers ontstond een bijzondere synergie met Eva Krap en in de zomer van 2012 verscheen het boek HAN & EVA, waarin de auteurs het tegen elkaar opnemen: wie het meest bizarre voorval in het leven kan beschrijven, waar de ander een cijfer voor geeft. Het resultaat is een hilarische boek.

Ondertussen is de schrijver de manager van ClusterEffect, een clusteruitgeverij waarbij schrijvers en uitgevers terecht kunnen voor de verkoop via het Centraal Boekhuis, de Apple iBookstore en Amazon.com.
Zijn laatste wapenfeit is dat zijn debuutroman De Eieren van de keizer tevens als luisterboek is verschenen als luisterboek-cd en als download MP3. Ook zijn andere titels zullen dezelfde bijzondere metafoor ondergaan.

In maart 2013 zal zijn zesde boek verschijnen: Het zesde element. Hij kan simpelweg niet meer stoppen met schrijven. Zijn schrijfstijl wordt omschreven als zeer prettig en vlot, waarbij hij de lezer weet te raken.

links

– de pagina van Han Peeters

http://www.hanpeeters.nl/index.php?P=pagina&naam=Home

– de link om het boek te bestellen bij bol.com (zowel als paperback als ebook)

http://www.bol.com/nl/p/de-verscheurde-vrouw/9200000046353711/#product_specifications

– de Facebook pagina van Han Peeters ( er verschijnen regelmatig updates en recensies van zijn boeken)

https://www.facebook.com/han.peeters.3

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *