Recensie 100 gelukkige dagen – Fausto Brizzi

Ik wil graag de hebban feelgood leesclub bedanken voor deze unieke kans!

image

● Nederlands
● 320 pagina’s
● Luitingh-Sijthoff
● april 2015
● categorie > literatuur roman
● verkrijgbaar in paperback en ebook

Samenvatting

Wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had?

Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed.
Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu?
Lucio besluit om ondanks alles gelukkig te zijn. Om zijn kinderen mooie herinneringen te kunnen geven, en de goede kanten van het leven te vieren. Maar kan hij wel betekenis geven aan het laatste stuk van zijn leven zonder zijn echte liefde, Paola?

Voor het lezen

Ik kreeg dit boek binnen, ik verscheurde de envelop. Ik kon niet wachten om te beginnen! De kaft spreekt me gelijk aan, het heeft een mooie, interessante uitstraling.
Op de voorkant staat een vrolijke man met zijn rode auto. Hij is gelukkig, iets wat je niet vaak meer ziet tegenwoordig. Hij geeft me de indruk dat hij vrij is. Hij kan heel de wereld aan!

Als je het boek omdraait lees je de flap tekst, zie hierboven. Ik ben benieuwd wat hij gaat doen na dit nieuws en of hij Poala nog voor zich kan winnen.

Tijdens het lezen

Ik begon met lezen, ik heb hoop. Dit is een goed boek,  ik voel het! Ik begin met lezen en nog geen hoofdstuk verder lig ik al dubbel van het lachen.  Het verhaal zo geschreven dat het je persoonlijk aanspreekt, iets waar ik van hou. Er worden veel grapjes gemaakt en er word veel wetenschap besproken. Ik ben heel wat nieuws te weten gekomen!

De nieuwe dingen en feiten zorgen ervoor dat ik doorga met lezen! Ik ben benieuwd wat hij nog meer te vertellen heeft en wat Poala gaat doen.

Conclusie

Ik kan wel janken! Het boek is uit! Ik heb heel erg genoten van dit boek, maar er zijn ook momenten geweest dat ik even in mijn hoekje moest kruipen om na te denken. Wat zou ik doen als ik nog 100 dagen te leven heb?

Mijn 100 dagen zouden er heel spannend en vol liefde uit zien. Ik zou gaan parachute springen, skydiven en aftokkelen! Ik zou samen met mijn vrienden leuke gaan dingen doen en afscheid nemen van mijn dierbaren. Ik zou voor iedereen die ik lief heb een brief schrijven voor als ze wakker worden nadat ik er niet meer ben. Ik ga waarschijnlijk veel huilen door het idee dat ze verder moeten zonder mij en ik zonder hun…

Ik geef dit boek ☆☆☆☆, omdat ik heel veel plezier gehad heb met het lezen en dit boek zeker mooie levenslessen bevatten.

Het boek laat me niet denken aan een ander boek, ik heb nog nooit zoiets fantastisch gelezen! Dit verhaal heeft me diep geraakt en me aan het denken gezet. Het boek heeft me inspiratie gegeven die ik zeker ga gebruiken!

Ik wil iedereen aanraden om dit boek te lezen. Het is een boek die je gelezen Moet hebben, want geloof me als ik zeg dat je er door gaat nadenken.

De auteur

Fausto Brizzi

Fausto Brizzi is een Italiaanse scenario schrijver en regisseur van Bittersweet romantische comedy ‘s. Zijn werk is vooral geliefd vanwege het onbetwist Italiaanse levensgevoel en de sterke psychologische diepgang. Van zijn debuutroman 100 gelukkige dagen wordt een grote publieksfilm gemaakt!

Bent u jieuwsgierig naar welke films en boeken hij heeft? Hieronder staat een lonk naar zijn biografie.

Links

– de link op het boek te bestellen bij bol.com (zowel als paperback als ebook)

http://www.bol.com/nl/p/100-gelukkige-dagen/9200000036035063/

– De link naar de biografie van Fausto Brizzi

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Fausto_Brizzi

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Recensie 100 gelukkige dagen – Fausto Brizzi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *