George – Alex Gino

Vandaag behandel ik een boek die al op mijn wishlist staat sinds ik er van hoorde. Het is een mooi en bijzonder boek door het onderwerp en voor kinderen geschreven en dus heel luchtig lijkt mij. Lezen jullie mee? 

Specificaties

  • Nederlands
  • 224 bladzijdes – hardcover
  • Kluitman
  • Kinderboek – transgender

Beschrijving

George is een jongen. Om te zien tenminste.
Want George weet zelf dat ze een meisje is.
Ze houdt dit voor iedereen geheim. Totdat ze
met de klas een toneelstuk van haar lievelingsboek
gaan opvoeren. George wil supergraag
de hoofdrol van Charlotte spelen. Maar ze mag
van de juf niet eens auditie doen… omdat ze
een jongen is.
Samen met haar beste vriendin Kelly bedenkt
George een plan. Zodat ze niet alleen Charlotte
kan zijn – maar vooral zichzelf, voor eens en
altijd.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik wil graag kijken wat er in zijn hoofd om gaat en wat hij er allemaal van vind. Ik snap zijn punt, want ik voel me vaak meer een jongen dan een meisje. Ik voel mij vaak ook ongemakkelijk als het over vrouwendingetjes gaat haha. Ik ben benieuwd wat hij bedenkt Charlotte te spelen. Het is nog een jongetje, maar hij weet nu al dat hij een vrouw wil worden! Wat een heftig onderwerp,maar vooral inspirerend.

Tijdens het lezen

Het is een super boek! Je kan kijken in het hoofd van George, die zichzelf als dame ziet, maar niet is. In zijn hoofd wel. Het was voor mij in het begin lastig om te volgen doordat er meer en deels werd gepraat met haar als het over George ging.

Conclusie

Het is zo mooi dat er een ander verhaal in verwerkt is, namelijk het verhaal van dappere Charlotte uit een boek. George voelt zich helemaal 1 met Charlotte en wilt haar daarom ook graag spelen in het jaarlijkse toneelstuk, maar het is een vrouwelijke rol…. Je ziet de problemen waar hij tegen aan loopt,maar ook de gebeurtenissen en moeilijkheden.

Het boek krijgt absoluut ♡♡♡♡♡, omdat dit boek met liefde is geschreven, maar vooral met een mooi doel! Iedereen is anders en dat is niet erg. Wees wie je wilt zijn en let niet op anderen, er zijn altijd wel haters en mensen die jaloers zijn!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “George – Alex Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *