Dubbelgangers – Jasper Wung-Sund

Vandaag heb ik het over het boek Dubbelgangers. Wat als je ziek bent, genezen kan worden en in de tussentijd niemand weet dat je ziek bent doordat je tijdelijk vervangen word? Ja, kan jij het volgen? In dit boek dubbelgangers word je tijdelijk vervangen, maar de vervanging word vernietigd. Al lees je dat dat een strijd op zich word!

Specificaties

  • Nederlands
  • 168 bladzijdes
  • Hardcover 
  • Augustus 2015
  • ISBN13: 9789044825664
  • Clavis
  • Young Adult 


Beschrijving

Jonas komt thuis na een voetbalwedstrijd en kan zijn huis niet meer in. Zijn ouders laten hem er niet in en hij staat oog in oog met de sprekende gelijkenis van hemzelf. Dan stopt er een bestelwagen. Twee mannen met een stok naderen hem, maar Jonas rent weg. In het bos is hij ze kwijt. Hij komt Ian en Ronnie tegen, ook op de vlucht. Opgejaagd proberen ze tijdenlang te ontkomen. Soms komen ze in een stad om eten te scoren, maar telkens stuiten ze op een wereld vol afwijzing. Samen komen ze erachter waarom ze verstoten zijn. De hechte band die tussen het drietal groeit is herkenbaar.

Voor het lezen
Dit verhaal lijkt mij bizar en spannend tegelijk. Ik heb ooit gelezen dat je 8 mensen op de wereld heb die echt als een druppel water op je lijken. De kans is klein dat je ze leert kennen of überhaupt ontmoet.
Jonas maakt mee dat hij iemand ontmoet en ook hem gelijk vervangt. Ik ben benieuwd wat die mannen van hem willen en wat ze met hem gaan doen. Zal hij met zijn nieuwe vrienden gaan uitzoeken wat er gebeurt? Wat zullen ze vinden?
Hopelijk word het een heel avontuur!

Okido! Rodeo – Ronnie! Okidoooo

Tijdens het lezen
Het is een nogal vaag boek. Ik snap het punt dat het kopieën zijn en dat ze dus moeten “Verdwijnen”. Ze moeten af en toe tussen de mensen opduiken voor voedsel en dergelijke. Natuurlijk zijn het jonge kinderen, dus ze gaan andere met dingen om. Voor mij was het heel vaag geschreven doordat ik het niet helemaal kan volgen.
Conclusie
Het is zeker geen boek dat ik nog een keer zal lezen. Het is voor mij heel chaotisch geschreven, zeker het einde al snap ik dr chaos in het einde wel. Ik kon totaal niet in het verhaal komen. Vele vraagtekens blijven staan waardoor ik dit boek maar ☆☆ geef.
Dit boek is dus totaal niks voor mij, maar misschien wel voor jou! Gelukkig heeft iedereen wat anders wat hij/zij leuk vind!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *