Sky is the Limit – Caja Cazemier

Ik heb lekker de zomerstand aan en daarom vind ik het tijf voor een zomers boek. Deze keer gaan we naar de zomerse Vlieland in ons kikkerlandje. Maar wat als je er niet alleen voor vakantie komt, maar er ook ineens moet gaan wonen?!

Specificaties

  • Nederlands
  • 192 bladzijdes
  • November 2015
  • IBSN 13 : 9789021674926
  • Young Adult – Vriendschap

Beschrijving
Zijn haar ouders nou helemáál gek geworden…?! Die hebben besloten om naar Vlieland te verhuizen, en Sky wordt natuurlijk niks gevraagd. Daar zit ze dan. Op een eiland. Opgesloten, zo voelt het. Ze mist haar vriendinnen, ze mist haar sportvereniging, ze mist haar oude leven. En wat is het er sáái!
Maar dan wordt het zomer en stroomt het eiland vol met vakantiegangers. En daar zit één wel heel erg leuke bij…

Voor het lezen
Ik ben benieuwd of Sky kan wennen aan haar nieuwe leven. Ze heeft eerst in de stad gewoond en nu moet ze ineens op een eiland gaan zitten waarbij je alleen met de boot naar de andere kant kunt! Ik ben benieuwd hoe ze alles gaat aanpakken!
Tijdens het lezen
Wat een geklaag! Tuurlijk mag je klagen en tegenstribbelen, maar dit is wel heel erg…. Ik ben zelf ook niet super positief, maar alles heeft zijn voordelen.
Ik hoop dat het boek beter word en dat Sky gaat inzien dat dit is waar ze mee moet doen. Ze moet opnieuw beginnen, maar het is niet het einde van de wereld.

Conclusie
Ik vind het boek niet super, maar ook niet slecht. Het einde vind ik wel erg overdreven, want ik zou het mezelf niet kunnen voorstellen dat ze dat zou doen. Ik zie haar eerder naar een ander persoon gaan voor hulp. Ik zou graag meer willen weten over Pip aangezien ze een groot bijpersoon is. Erg jammer dat je alleen hoor dat het gaat en geen diepgang ziet.
Dit boek krijg ☆☆☆, lekker dun boekje voor tussendoor. Jongere lezers zullen er waarschijnlijk meer plezier aan hebben aangezien Sky in Havo 2 zit dus ongeveer 14-15 jaar oud is.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *