Bram en het zoldermysterie – Michael Reefs

Vandaag is het tijd voor een boek dat ik maanden geleden heb gelezen, maar de release is nu pas. Ik voelde mij super vereerd dat ik mee mag werken, zeker omdat de bieb bende al super is! 
Specificaties

  • Nederlands 
  • 273 bladzijdes
  • November 2017
  • IBSN13: 9789082190991
  • Kinderen : Thriller en spanning

Beschrijving
Reis mee naar Brazilië, Noorwegen en China
De tienjarige Bram heeft het moeilijk: het huis waarin hij opgroeide is gesloopt, hij vindt nauwelijks aansluiting op school en tot overmaat van ramp moet hij ook nog eens verhuizen naar het grote landhuis van zijn opa en oma. Daar is het stil… en eng. Bram hoort vreemde geluiden op zolder. Als hij gaat kijken, is er niemand te zien. Maar als hij de volgende avond duidelijk iemand hoort lopen, gaat hij nog een keer kijken. Dan ontdekt hij de Zolderattika, een club van zeer geheimzinnige mannen, die beweren via zolders de wereld over te kunnen reizen. Ze hebben Bram nodig voor hun plan: ontsnappen aan de zolders en de macht over de wereld overnemen. Als Bram weigert, wordt zijn zusje ontvoerd en natuurlijk geloven zijn ouders niet dat deze zoldermannen haar hebben meegenomen. Voordat hij het weet, belandt Bram in een hels avontuur.
Voor het lezen 
Ik ben erg benieuwd naar de verhalen van Bram. Hij is zo te lezen erg avontuurlijk en geniet van de spanning. Verhuizen is altijd moeilijk, je moet je plek nog in het huis vinden. Voor mij is dit erg bekend. Om die reden ben ik in de boeken geslopen en avontuur in verschillende verhalen gaan zoeken. 

Tijdens het lezen
Je merkt dat Bram en zijn zusje niet zo goed met elkaar op kunnen schieten aangezien ze elkaar in de weg zitten. Het is erg herkennend bij kinderen op jonge leeftijd. 
Bram ontdekt een raadsel op zolder en hij moet het lot ondergaan om hun te helpen of hij krijgt zijn zusje niet meer terug. Hij stapt in het avontuur, maar is dat wel zo verstandig? 
Conclusie
Ik heb genoten van dit avontuur. Ik zal dubbel luisteren naar de zolder en denken aan mannen die op zolder rondlopen. Het is heerlijk om te lezen hoe hij alles doorloopt. 
Bram gaat het avontuur tegemoet en dat lees je. Hij is een echte doener en ik zou mijn zusje van 8 dit boek zo in de schoot schuiven. Je kan kinderen heerlijk aan het lezen brengen met zulke luchtige, leuke en vooral leerzame verhalen. Je leert dat je soms dingen moet proberen om te kijken of het lukt! 
Zeker een ☆☆☆☆! De jeugd heeft het goed met zulke boeken. Vroeger hadden we veel minder keuze en nu heb je zulke leuke boeken als deze!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *