Waanidee – Karin Hazendonk

Vandaag is het mijn beurt om verder te gaan met de blogtour. Natuurlijk pak ik zo een kans met beide handen aan, dus lees lekker verder en kijk of dit boek ook iets voor jou is. Lekker knus onder een dekentje op de bank bijvoorbeeld. 

Specificaties

  • Nederlands 

Beschrijving
Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee. 
Opa noemt hem de uitverkorene die een belangrijke taak heeft te vervullen. 

Bronckhorst ontplooit zich tot een succesvol zakenman, maar de band met zijn grootvader blijft ook na diens dood bestaan. De gesprekken tussen beiden gaan door en ook geeft opa nog regelmatig advies, al speelt dit alles zich nu nog slechts in Victors hoofd af …
Victor ontwikkelt een idee waarmee hij de door opa gegeven taak kan volbrengen. Hij verzamelt een kleine groep mensen om zich heen die hem met hun specifieke kennis van dienst kunnen en zullen zijn.

Twee jaar later wordt het land in de greep gehouden door een golf van onverklaarbare sterfgevallen. De chaos is compleet en het land verandert in een puinhoop met overal mensen die op de vlucht slaan. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Voor het lezen
Op het eerste oog sprak het boek mij erg aan. Het spreekt mij erg aan door het feit dat hij bij familie gaat wonen en zijn ouders overleden zijn. Vaak zorgt het voor mooie en bizarre verhalen. Het kan lijden tot een hele goede klik of echte horror. 
Ik hou wel van het spirituele stukje! Het zorgt ervoor dat je meer kennis hebt dan alleen de mensen op aarde en dat ze verder leven buiten ons, maar wel met ons. We worden niet vergeten!
Tijdens het lezen
In het begin moest ik inkomen. Toen ik op de kwart was begon het sneller te lezen. Je wou steeds meer weten over Opa en de gesprekken tussen zijn kleinzoon! Het worden intieme gesprekken die zeker mooi zijn om te horen en mee te maken. 
Conclusie
Het is zeker een heerlijk boek om te lezen om de dekens deze winter. De griezelige kaft zorgt ervoor dat je geniet en je even in donker huisje bent. 
Dit is een boek waarbij je absoluut wat kaarslicht kan gebruiken om het sfeerwaardig maken! 
Voor mij was het een heerlijk tussendoor boekje. Het leest heerlijk weg, al moest ik soms wel inkomen. Ik geef het boek daarom ☆☆☆☆! 

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *