projekt 1065 – Alan Cratz

Vandaag komt er een recensie online over een boek die zich afspeelt in WOII. De 2de wereldoorlog is een van de grootste oorlogen ten wereld en voor Duitsland de grootste. Weet dit verhaal indruk op mij te maken?
Specificaties

Beschrijving

“Ik ben echt onder de indruk! Ik weet hoe moeilijk het voor je was om dit te doen. Je leert je angst overwinnen.


Voor het lezen

“Als je op de grond viel, was het afgelopen met je.”

Tijdens het lezen

Wat ons niet doodt…. Maakt ons sterker!

Je ziet voorderingen. Vorderingen in de gedachten bij jongeren die eerst heel zoetsappig waren, lief. Later zie je die veranderen door de Further. Hij spreekt op zo een manier dat je je niet kan veroorloven niet te luisteren. Hij spreekt vol moed, trouw en loyaliteit aan Duitsland.
Geloof je niet in Hilter? Jouw lot is dan het overleven van een concentratiekamp. Om te leven moet je volgen, bereid zijn om te vechten, maar vooral vol moed willen sterven voor jouw kan!

“Bloed en eer!!”

Conclusie
Verhalen van de oorlog zijn nooit een plezier, maar toch lees ik ze zo. Ze staan vol met een bron van de waarheid, ookal is dit boek een deel fictie.
Je stapt een wereld in van een 13 jarige geworden Duitser. Een Ier die in Duitsland verblijft met zijn ouders met een opdracht en niet zomaar een! Breek Duitsland van binnen op door geheimen door te spelen.
Het is een verhaal die een indruk achter laat, maar zeker ook de harde realiteit laat zien. Kinderen, jongens en meisjes die vochten voor hun leven. Vele gezinnen stierven door de waanzin van 1 man die macht wou, maar dan in werkelijkheid kon.
Dit boek krijg absoluut ☆☆☆☆☆, aangezien het zo gedetailleerd geschreven is dat ik alles voor me zag. Dat ik de angst, haat en ieder ander gevoel tot in mijn tenen kom voelen.

“Hij zag eruit als Hilters Man-God. Als Zeus op de top van de Olympus met een bliksemschicht in zijn hand. Op dat moment heerste … over de wereld. De enige wereld die er voor ons tweeën toe deed.”

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *