Blogtour Broertje ~ Michael berg

Vandaag is het aan mij de beurt om wat exclusiefs te delen. 
Helaas kon ik niet bij de release party zijn, maar ik zal binnenkort het boek lezen. Vandaag is het voor nu mijn beurt om alvast wat te vertellen over het boek en daarbij zal ik ook gelijk mijn eerste indruk laten weten!

Specificaties
Release : 16 oktober 2017

  • Nederlands 
  • 512 blz
  • The house of books
  • ISBN13 : 9789044351101
  • Litteraire thriller 

Beschrijving
Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. Hoewel Lotte met haar vader – een oud-politicus – heeft gebroken en ze Felix sindsdien niet meer heeft gezien, weet ze een ding zeker: haar broer kan onmogelijk de dader zijn. Op het politiebureau ontmoet ze Felix voor de eerste keer na tien jaar. Het contact verloopt buitengewoon stroef. Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan hem volgen.
Dit prachtige boek mag ik binnenkort recenseren en natuurlijk hoop ik dat het net zo mooi is als de cover, lekker duister. 
Hierbij deel ik het filmpje voor mijn aandeel in de blogtour : https://youtu.be/qKwWNItenAw 
Kijk vooral het filmpje, want het is toch een toegevoegde waarde vind ik. 
Het lijkt mij een spannend boek. Er is een familie drama aan de gang en de spanning kan daardoor erg hoog oplopen. Het is vooral een gevoel van vertrouwen, want kan je je familie wel vertrouwen? 
Haar broer ontsnapt en zij volgt, maar wat nu? Volgt ze hem om er achter te komen of hij het gedaan en hem te beschermen of is er meer aan de hand? 

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Geboren in Heerlen, studeerde Nederlands in Amsterdam en was leerling/repetitor aan de Kleinkunstacademie. Na korte tijd gewerkt te hebben als zanger/muzikant kwam hij in 1982 bij de omroep. Voor de RVU maakte hij twee jaar tv-programma’s om daarna over te stappen naar de radio (presentator/interviewer/documentairemaker). Voor de NOS was hij zendercoordinator van Radio 5.

Van 1999 tot 2004 werkte hij bij de regionale omroep L1 als programmaleider radio.

Hij schreef liedjes voor radio, tv, theater en talloze artiesten, componeerde een kindermusical, schreef tekst en muziek voor een internationale kindertelevisieserie en was als componist/producer betrokken bij diverse cd’s. Verder schreef hij radioteksten, columns,een radiosoap en hoorspelen voor de AVRO.

In 2004 verhuisde hij naar Frankrijk om te gaan schrijven, inmiddels woont hij sinds begin 2017 weer in Nederland. 

Bij The House of Books verschenen :Twee zomers (2008), Blind vertrouwen(2009), Een echte vrouw (2010), Hotel du Lac (2011), Nacht in Parijs (2012) enHeller (2014) en Het meisje op de weg(2015)

Michael Berg publiceerde in het Amerikaanse blad Ellery Queen Mystery Magazine, schreef mee aan de verhalenbundel Over de Grens die in Duitsland verscheen onder de titel Schmugglerpfade en aan de bundelMeliefje, Meliefje, wat wil je nog meer.

Oktober 2017 verschijnt zijn nieuwste boek: Broertje.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *