Ik denk dat dit het einde is – Maren Stoffels

Vandaag is het tijd voor een ander boek van Maren. Nadat ik haar vorige boek Ik zie je tussen de wolken heb gelezen ging ik gelijk door aangezien ik deze ook had meegepikt. Zal dit boek in de smaak vallen of juist niet doordat het een verhaal is van een jonge zwerver met een geheim en een “normaal” meisje. 

Specificaties

  • Nederlands
  • 240 bladzijdes
  • Mei 2015
  • Amsterdam Leopold
  • IBSN13 : 9789025867669
  • Young Adult

Beschrijving 
De eerste keer dat ik Maas zag, regende het. Ik had toen nog geen idee wie hij was en dat hij mijn leven voorgoed zou veranderen.

De eerste keer dat ik Lotte zag, had ik barstende koppijn. Ik had toen nog geen idee wie ze was en dat ze mijn leven voorgoed zou veranderen.

Lotte ontmoet de dakloze Maas in een verlaten gebouw. Waardoor is hij op straat beland? Lottes nieuwsgierigheid slaat om in angst als ze Maas beter leert kennen. Als hij haar dierbare medaillon in handen krijgt, moet Lotte alles op alles zetten om het terug te krijgen. Maar hoe ver kan ze gaan?

Maas wil van de straat af, zeker als hij Bodil ontmoet, een meisje dat in een club werkt. Hij wil alles van haar weten, maar zijn eigen identiteit houdt hij angstvallig geheim. Hoe kan hij haar ooit vertellen wat er op De Dag is gebeurd? Maas wil weer ‘normaal’ zijn, maar hoe moet dat als je op straat leeft en het bijna winter wordt? Lottes medaillon zou een ticket naar een ander leven kunnen zijn…

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar de band die Maas en Lotte krijgen. Zou Maas echt de ketting verkopen ondanks dat het haar zo dierbaar is of zal hij het voor haar bewaken tot hij heeft wat hij wilt. Of heeft hij toch zijn hart op de goede plek en geeft het gelijk terug?! 
Ik ben benieuwd naar Bodil, wat is haar aandeel in het leven van Maas? Kan Lotte tegen haar op of laat ze haar schouders zakken en geeft het op? Veel vragen die hopelijk beantwoord worden!

Ze heeft om hem, maar ook weer niet… Mixed feelings.


Tijdens het lezen

De woorden vliegen over de bladzijdes door snelheid dat ik lees. Ik voel verschillende emoties, maar ik heb de meeste medelijden met Maas. Die arme jongen zal zich wel alleen voelen. Ik weet hoe rot dat is. 
Lotte staat deels voor hem klaar, maar vaak denk ik dat ze het goed om haar geweten zuiver te houden. Ze heeft om hem, maar ook weer niet… Mixed feelings.
Conclusie
Het einde is echt het einde!! Wat een einde! Ga je me echt zo laten zitten, hopeloos, zonder verhaal te doen. Zonder commentaar of een blik in hun toekomst na alle drama die ik meegemaakt heb met Maas, lotte, Ko & dikke, Nout, Thomas en Anouk?! Geef mij meer! 
Een dikke ☆☆☆☆☆, voor de lekkere leesflow die je in het verhaal zette. Niet alleen door liefde omhoog te laten komen, maar ook de gevolgen te laten zien van hoe iets kan lopen. 

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *