De bergbouwers van Matis Bidenk boek 1 ~ Olivier Sted

Dieren vs de mensen.
Van bouwprojecten tot weerwolfen en andere grootste ontdekkingen tot een heftige strijd waarbij de dieren zich tegen de mensen keren!
Zal dit goed aflopen?

Bedankt Qreative minds voor het mogen lezen van dit boek, zilverbron en Olivier Sted bedankt voor het persoonlijk gesigneerde exemplaar!
Specificaties

  • Nederlands
  • 247 bladzijdes
  • Maart 2017
  • IBSN13 : 9789463080828
  • Zilverbron
  • Fantasy – Sciene fi

Beschrijving
Goed, zijn ras heeft een methode ontwikkeld waarmee ze de grond nu ook boven de oppervlakte naar hun hand kunnen zetten, maar Kay voelt zich alles behalve enthousiast. Het komt door wat Dora hem onlangs vertelde. Het heeft hem meer van zijn stuk gebracht dan hij wil toegeven. Heeft hij weer, een vriendin die ontdekt dat ze een weerwolf is. Hij wist niet eens dat meisjes dit ook konden zijn. Vind je het gek dat hij zijn hoofd niet bij het bergbouwproject kan houden.
Dora zelf schijnt er niet zo mee te zitten. Ze is zelfs van mening dat ze met dat hele weerwolvengedoe de mensheid een goede dienst kan bewijzen, want iemand moet eens heel dringend poolshoogte gaan nemen bij de dieren die zich rondom de stad hebben verzameld. Het dierenrijk gedraagt zich namelijk de laatste tijd zo vreemd, dat men zich toch wel een beetje zorgen begint te maken of de nu al meer dan 150 jaar durende vrede stand zal houden
Voor het lezen
Ik ben erg benieuwd naar de oorlog die zal heersen, maar vooral hoe het zal verlopen. Dieren kunnen niet goed communiceren met mensen, dus hoe zullen ze het aanpakken?
Hoe zit het met de weervolvinnen en andere teams die worden klaargestoomd? Ik ben erg benieuwd!

We noemen het de Maur.

Tijdens het lezen
Het land is opgedeeld door de Natie. Het land word bestuurd door een onbekende groep die ze zie als hun hogere, de raad. Dieren vallen de mensen aan. Het begint met een invasie van de kleine dieren, maar de raad verwacht meer!
Ze bereiden hun jongere op, leiden ze op voor meer! Ze worden van wetenschappers tot vechters gemaakt. Ze worden helemaal klaargestoomd, maar is dit allemaal wel genoeg? Kunnen ze de dieren weerhouden van het feit om de mensen in vrede te laten leven zoals alle eerdere jaren? Wat heeft ze aanleiding gegeven tot dit gevecht?!

“Ik heb haar al 3 dagen niet gehoord of gezien, net zoals de rest.”

Conclusie
Een boek dat laat zien hoe de wereld anders is gaan denken. Van nieuwe ontdekkingen tot samenwerkingen tot onderzoeken van leefgewoontes. Er worden vele historische dingen behandeld in een andere lay-out en ik vind dat persoonlijk erg mooi.
Het leven is observeren, experimenteren en verbeteren. Dit boek laat niet alleen de goede dingen, maar ook de slechte dingen zien. Laat zien wat de nadelen, voordelen en keuzes kunnen zijn.
Een heerlijk begin van een mooie serie! ☆☆☆☆, voor het handje history en een kop vol wijsheid en dieren

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *