Het uur van de waarheid ~ Edward Hogan

Dit boek heeft een prachtige diepblauwe cover. De achterkant spreekt mij erg aan en het is geen dik boek. Een goede motivatie om hem te lezen!

Specificaties

  • Nederlands
  • Ebook
  • Juni 2012
  • 174 pagina’s
  • Uitgeverij moon
  • IBSN13 : 9789048814541
  • Young adult spanning

Beschrijving

Wanneer Daniel Lever naar vakantiepark Leisure World wordt gesleept door zijn depressieve vader, heeft hij totaal geen verwachtingen. Daniel is te dik, haat sport en zijn vader toont meer liefde voor zijn tomatenplant dan voor zijn zoon. Maar dan spot Daniel een meisje in het meer bij het vakantiepark, Lexi. Lexi is elegant en slim, maar erg mysterieus. Waarom worden haar wonden erger elke keer als Daniel haar ziet? En tikken de wijzers op haar horloge echt achteruit? Een duister figuur stalkt het tweetal, en nu de Britse zomertijd eraan komt, moeten de twee snel handelen. Hun zielen staan op het spel.

“Ervaringen veranderen mensen, natuurlijk. Ik weet dat deze ervaring mij heeft veranderd.”

Voor het lezen

Ik ben benieuwd wat er is met dit koppel. Ziet Daniël het goed, moet hij actie ondernemen? Of is alles een illusie? Ik ben benieuwd naar dit verhaal met hopelijk een beetje liefde en genot!

“Ik dacht dat ze wartaal uitsloeg. Een jong meisje komt naar me toe en spuit allerlei onzin…”

Tijdens het lezen

Wat als je iets denkt,wat je niet mag denken noch blame terwijl het niet jouw schuld is, maar je toch vind van wel aangezien je het ondekt hebt.
Het verhaal van Dan is erg herkennend voor kinderen die een scheiding bewust hebben meegemaakt. Waarbij ze denken dat het hun schuld is, van binnen weten dat het niet zo is. Ondanks alles toch hoop hebben, hoop op verandering en verbetering.

Soms gaan ze daardoor weer nieuwe dingen meemaken. Iets wat andere mensen apart vinden,maar hun niet snappen wat er aan de hand is.
Lexi is daar een voorbeeld van. Het is voor hem erg begrijpelijk, maar de mensen om hun heen zien het anders. Zo ook zijn grote drang om Lexi te helpen, het willen goedmaken wat hij in het verleden niet goed kon maken. Zijn hand en hart erop leggen dat het nu wel lukt,want falen is geen optie.

“Steeds opnieuw zag ik voor me hoe Lexi naar het glas in de deur zwom.”

Conclusie

Het verhaal laat je nadenken over bepaalde dingen, traumatische ervaringen die mensen hebben meegemaakt, maar ook over zelfschuld en liefde. Soms gebeuren er dingen die je niet beseft. Je moet niet blijven hangen in het verleden,maar ga door! Door met genieten van je leven zonder in een lus te gaan zitten.

Er zijn veel dingen waar je voor moet en kunt leven. Zoek daarom naar de dingen waar je van houd. Sommige ervaringen, zoals het park voor een “dik” kind waarbij sport een hoofdrol is, is niet leuk maar wel leerzaam!
Leer om vooruit te gaan, leer om niet vast te zitten in het verleden en een spiraal te vormen van negativiteit. Zoek naar een scheur in de lus & ga verder!

Dit verhaal krijgt ☆☆☆☆, om het feit dat de boodschap mooi is en je laat nadenken. Het laat je inzien dat niet alles slecht hoeft te zijn!
Wees zoals een dolfijn, maak golven en dein erin mee. Zo hoef je niet als een idioot met je armen te gaan slaan om het idee te krijgen dat je sneller gaat. Want dat is niet zo!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.