20 vragen aan Gloria

Een boek bestaande uit 20 vragen. 20 vragen over het feit waar de 15 jarige Gloria was. Vlieg ik erdoorheen of raak ik het spoor bijster?

” Ik ben de optelsom van mijn( onze) keuzes. Als je het zo bekijkt kun je zijn wie je wilt, elk leven leiden die je leuk vind. Min of meer

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • 280 bladzijdes
  • IBSN13 : 9789045119984
  • November 2016
  • Querido uitgeverij
  • Young adult : liefde/ avontuur

Beschrijving
Op een saaie doordeweekse dag stapt een nieuwe jongen Gloria’s klas binnen. En niet zomaar één. Uman is knap en mysterieus, en ook grappig en superslim. Hij komt meteen naast Gloria zitten en heeft alleen maar oog voor haar. Binnen de kortste keren wordt ze verliefd. Dus als hij voorstelt om te breken met hun saaie leven en er samen vandoor te gaan, hoeft ze niet lang na te denken. Ze nemen een tentje mee, gooien hun telefoons weg en gaan samen het avontuur tegemoet…
Maar wie is deze raadselachtige jongen eigenlijk? En is hij wel te vertrouwen? Wanneer Gloria eindelijk achter de waarheid over Umans verleden komt is ze mijlenver van huis en stellen haar ouders en de politie zich de vraag: waar is Gloria?

“Een plaats kan trouwens niet gelukkig zijn. Je moet het geluk zelf meebrengen, of een nieuwe portie maken waar je ook bent.”

Voor het lezen

Als ik de beschrijving lees lijkt het mij absoluut een boek voor mij. Ik ben het leven soms ook super zat en zou willen dat ik gewoon een rugzak kan pakken en verdwijnen. Gloria doet het samen met Uman, maar is dit een goede keus? Is hij wel zo leuk als dat hij lijkt of is er meer aan de hand?

‘leef als een rivier. Sta nooit stil en ga niet terug, maar stroom altijd verder. Als je hij een woeste komt, veranderen dan in een wolk en zweef eroverheen. Aan de andere kant kun je als regen neervallen en weer een rivier worden.’ Het is een oude Arabische leefregel.

Tijdens het lezen

Het boek bouwt erg op. Er komen tussendoor gesprekken bij de politie die het verhaal naar mijn gevoel meer diepgang geven. Het is erg interessant om te lezen en je komt steeds sneller bij de vraag : “Waar was Gloria?”. Ieder hoofdstuk is gelijk een van de 20 vragen. Je raakt enthousiast naar meer.

Conclusie

Dit boek was voor mij er erg inspirerend. Hoe vaak droom jij er niet van om lekker zonder een volwassen persoon er op uit te gaan. Ik absoluut, ik wil graag nog een reis door Azië maken en mijn innerlijke zelf vinden. Gloria was samen met haar nieuwe vriend de wereld gaan ontdekken. Wat kunnen zij allemaal doen en bereiken?

Het is een interessant onderbouwd boek, daarom geef ik het boek 4#. Ik vind dit een jong adult boek is die iedereen wel gelezen moet hebben aangezien er niet alleen liefde en spanning in zit, maar ook een echt verhaal vol avontuur en iets wat ik zo een keer zie gebeuren. ☆☆☆☆

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.