Quasa’s Pepertje ~ Mizt aan de Maas

Dit boek wil ik graag lezen door de eerder meetings met Mitz op events. Hij is is een aardig persoon en erg gezellig!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Uitgeverij LIFE
  • IBSN13 : 9789078437178
  • 12+ avontuur, poëzie

Beschrijving
Eenvoudig uitgegeven maar verrassend mooi verhaal over Quasa die haar doodzieke vader wil redden en op zoek gaat naar een geneeskrachtig pepertje (Krosilagu), dat het ziekteproces zal kunnen stoppen. Quasa kan de zoektocht enkel volbrengen met behulp van vrienden, haar oermoeder Wa’mama, mythische beschermengelen (zielen), toevallige ontmoetingen en het overwinnen van tal van onmogelijke obstakels. Dit verhaal over licht, zuiverheid en met heel je wezen iets overhebben voor anderen, kan gelezen worden als Quasa’s moedige levenskeuze op weg naar jong-volwassenheid. Een met invoelingsvermogen verteld verhaal, dat inzicht geeft in tal van aspecten van de inheemse Surinaamse taal en cultuur. De hoofdstukken worden afgewisseld met poëzie, die een beeldrijke brugfunctie vervult.

Voor het lezen

Toen ik aan het begon dacht ik heerlijk, even een dun boekje voor tussendoor. Net iets meer dan 110 bladzijdes is zo weg gelezen toch?!

Het is altijd fijn om verhalen te pakken waarbij mensen wel om hun familie geven en ervoor in het vuur willen gaan, ik mis deze “luxe” helaas. Al wen je er wel aan dat je op een dag voor je eigen gezin kan vechten!

Ik ben benieuwd naar de reis die Quasa gaat maken en of ze haar vader hiermee kan redden.

Tijdens het lezen

Het leven heeft tegenslagen en helaas is dat hier ook. Ze moeten rennen voor hun leven, nieuwe dingen ontdekken en komen in aanmerking met gevaren.

Er zijn zeker ook mooie momenten om van te genieten die je zeker terug leest. Maar niks gaat gespaard zonder menselijke gevoelens. Goede en slechte.

Conclusie

Wat een tussendoortje! Je kan genieten van het verhaal en kennis maken met een ander cultuur. Het is een luchtig avontuurlijk dun boekje die Zeker de ☆☆☆ waard is!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *