Mijn 2e leven ~ Fausto Brizzi

Toen ik dit boek zag moest ik gelijk denken aan het feit hoeveel plezier ik had met het lezen van zijn vorige boek. Ik hoop dat ik dit boek net zo leuk ga vinden en ik ben het laatste jaar meer de vega wereld in gedoken.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback (ook in ebook)
  • 160 pagina’s
  • Luitingh-Sijthoff
  • IBSN13 : 9789024576142
  • Literaire roman

Beschrijving
Mijn 2e leven van Fausto Brizzi is een warme, komische roman over liefde en over de moderne obsessie met gezond en verantwoord eten.
Als je trouwt met een veganistische vrouw kan dat vreemde gevolgen hebben. Je krijgt geen pizza salami meer, tiramisu of heerlijke Italiaanse vis. Je staat opeens groene sprietjes te knippen uit een balkonpotje. Haar dieet werkt je gewoon op de zenuwen! Rome lijkt op z’n kop te staan. Maar ja, je houdt van haar…
Fausto Brizzi is een populaire Italiaanse tv-producer van bittersweet romantische comedy’s. Zijn romans Honderd gelukkige dagen en Je leeft maar één keer werden internationale bestsellers. In Mijn 2e leven neemt Fausto Brizzi zichzelf op de hak: hij baseert dit spottende, hartveroverende verhaal op zijn huwelijk met Claudia Zanella, zijn nieuwe liefde die veganiste is.

Voor het lezen

Het eerdere boek 100 gelukkige dagen vond ik een erg succes. Ik hou er van om boekjes te lezen die kort en krachtig zijn. Gedoopt in een pan vol humor en geluk. Dit boek is denk ik echt een boek wat mij zal laten nadenken. Ik ben al een tijdje bezig om meer veganistisch te gaan eten, maar door een verlaagd ijzerwaarde is vlees toch wel echt belangrijk. Ondertussen ben ik bezig om meer gezondere dingen te eten en zo mijn leven meer te variëren.

Van de veertien maaltijden in de week zijn er minstens twaalf veganistisch, en bij de overige twee mag ik van mezelf zondigen met gevogelte of vis. Vlees van zoogdieren -zowel vers als gedroogd- heb ik volledig geschrapt.

Tijdens het lezen

Het is een super dramatisch verhaal, maar het laat je ook je neus op de feiten drukken. Wat vlees allemaal wel niet met je kan doen, maar ook de normale dingen afkomstig van dieren zoals zuivel. Er word soms super overdreven, maar ik geloof dat er echt mensen zijn die zo kunnen zijn.

Conclusie

Het is een interessant boek dat je over de feiten van vlees en dierlijke producten leert. Het zijn stoffen die je lichaam niet nodig hebben, maar die wij toch eten. Ze zitten ook in bepaalde groentes, maar vaak eten wij toch vlees door de malse verleidelijke smaak.

Het is een boek wat je kan waarderen en wat tot je door kan dringen. Het is een boek dat je even tussendoor wilt lezen. Ik geef het boek, maar vooral de schrijfstyle van Fausto ☆☆☆!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *