Niets om het lijf – Kaat De Kock

Mijn vorige boek was uit en ik moest naar het ziekenhuis die middag. Wat doe je dan? Bij je vriendin in de kast zoeken naar een ander lekker tussendoortje! Hmmm sinds ik lees heb ik wel steeds minder last van eetbuien. Ik verslind de boeken!

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 147 bladzijdes
  • Januari 2018
  • Uitgever clavis
  • IBSN13 : 9789044832419
  • Jeugd – eetstoornis ~ suïcide

Beschrijving
De vijftienjarige Marie is best tevreden met zichzelf en haar leven. Oké, de verhouding met mama is niet altijd perfect, maar verder is ze een normale tiener. Tot ze een paar opmerkingen krijgt over haar figuur. En als haar vriendje haar dan ook nog dumpt, begint ze te twijfelen aan zichzelf. Vond hij haar ook te dik en te lelijk? Misschien moet ze toch eens wat meer op haar lijn gaat letten …

Voor het lezen

Toen ik van mijn vriendin hoorde dat ze dit boek gekozen had om te recenseren wist ik dat het ook een boek voor mij zou zijn. Ik heb al veel boeken gelezen of series gezien met gewicht in de hoofdrol. Het is voor mij erg belangrijk en ik tob er gelukkig minder mee dan in het verleden, maar eten en gewicht blijft altijd een gevecht. Ik hoop dat het boek aan mijn verwachtingen voldoet.

Toen ik klein was en niet graag fruit uit – wat niet verbeterd is in de loop van de jaren – sneed mama altijd de appel in de vorm van frietjes en deed ze in de koffiefilter, die met wat fantasy en van ver een beetje op een puntzak leek.

Tijdens het lezen

Niets om het lijf is een verhaal over de middelbare school en relaties. Bang om afgewezen te worden, omdat je “te dik” bent. Iedereen heeft wel eens klaag momenten, maar sommige slaan er in door als ze iets willen afvallen zo ook Marie.

Van het onbezorgde leven is het naar een leven gegaan vol nadenken. Het is onzekerheid bij een persoon die je tot waanzin kan drijven.

Conclusie

Het is voor mij een standaard afval verhaal. Ik mis betrokkenheid en vind dat er veel te veel toegelaten word. Er horen serieuze gesprekken te zijn en geen geklaag van je moet gaan eten. Je hoort je kind in de gaten te houden en kleine beetjes eten is ook eten. Tegenwoordig is er veel voorlichting op school over gezonde voeding en beweging. Ook word duidelijk aangegeven dat als je gezond wilt zijn je de suikers meer moet laten staan, maar er wordt ook gezegd dat je suikers nodig hebt om te verbranden.

Dit boek krijgt van mij ☆☆ aangezien het voor mij niet bijzonder was. Het is weer het zoveelste boek over eetproblemen en deze keer zonder diepgang.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *