Wezenloze zielen

Vandaag deel ik mijn recensie in de blogtour. Een tijd geleden las ik dit boek, vol duistere fantasy die toch anders is geschreven dan de meeste boeken. Is het wel mijn style? Lees het nu!

Specificaties

  • Nederlands
  • 200 bladzijdes
  • Augustus 2018
  • Uitgeverij Willowtreez
  • IBSN13 : 9789082555448
  • Young adult – fantasy

Beschrijving

Er was eens…
Ergens ver weg, diep in het Zwarte Woud, het dorpje Flüstern. Ooit viel dit dorp onder het toezicht van de mysterieuze graaf van Nebelburg. Niemand van de dorpsbewoners had hem ooit gezien, maar iedereen kende zijn donkere vervallen kasteel dat hoog in de bergen stond. Ondanks de geruchten en enge verhalen, die aan de kinderen werden verteld voor het slapen gaan, wist niemand wat er zich werkelijk afspeelde achter de oude kasteelmuren.
Daar in Flüstern, vlakbij de Flüsternsee, woonde een meisje met haren als koren en ogen zo groen als lenteblaadjes. Door haar volk onbegrepen en ongeschikt gevonden voor het huwelijk. Dit meisje zou zonder dat zij het wisten hun levens en dat van de graaf voorgoed veranderen.
Haar naam was Sieglinde en dit is haar verhaal…

Voor het lezen

Gevoelens zijn abstractheden: ze komen voort uit het meest ingewikkelde van je wezen en zijn meestal zo vaag en wisselvallig dat je ze nauwelijks in woorden kunt brengen.

Tijdens het lezen

Ik raak benieuwd naar de graaf. Hij is zo mysterieus dat je benieuwd ben naar hem. Waarom was hij niet in het kasteel? Waarom heeft niemand hem voor jaren gezien noch gehoord?

Later in het verhaal word het duidelijk. Dat dorpsmeisje is een groot onderdeel van het verhaal. Ze is erg interessant en laat mij aan mezelf denken. Bazen hebben problemen met mijn glibberige tong die vaak niet de dingen voor zich kan houden indien het moet. Die haar eer en waarde moet behouden!

Ze begreep niet waarom de mens ooit was begonnen met spiegels te maken. Het laat je enkel de waarheid zien en geen wezen is zo bang voor de waarheid als de mens.

Conclusie

Het verhaal loopt ten einde. De wereld is veranderd, maar of het positief of negatief is moet je zelf beslissen.

Een hele stoet aan emoties zijn er door de karakters heen gegaan. Voorwaardelijke liefde, afgunst en angst, maar ook een hunkering naar geborgenheid is aanwezig.

Ik geef dit boek absoluut ☆☆☆☆☆, want 4 zou het verhaal teniet doen. Er kan zeker nog wel wat beter, maar het is zelden dat ik een boek in 2 dagen uitlees en mij blijft boeien. Al zou je zeggen dat er meer van dit soort verhalen zijn, toch is deze anders.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *