De komeet – Johan Lubbers

De titel laat mij denken aan een sci-fi fantasy boek. Het klinkt als een verhaal met liefde, maar ook een sterk verhaal. Het is een aardig dik boek, maar ik denk wel dat het fijn leest.

Specificaties

  • Nederlands
  • Juli 2018
  • bladzijdes
  • Uitgeverij Zilverbron
  • IBSN13 : 9789463081283
  • Fantasy

Beschrijving
Myrthe leeft in een afgelegen dorpje en is sinds haar beste vriend door haar schuld is gestorven vaak alleen. Wanneer ze ontdekt dat ze een magiër is, besluit ze die krachten ten goede te gebruiken. Zelfs als dit haar veel strijd met haar vader oplevert.
Ver weg van haar verbaast de dokter Leon zich over de hoge prijzen die zijn patiënten moeten betalen, wil de inquisiteur Oswald magiërs ten koste van alles in het gareel houden en luistert de dief Thoran een gesprek af dat hij nooit had mogen horen.
In een land waar magiërs alleen mogen genezen, de staat hier totale controle over heeft en rebellen voor onrust zorgen, moeten ze alle vier beslissen aan welke kant ze nu echt staan.

Voor het lezen

Ik denk dat ik zou kiezen voor de rebellen aangezien er zoveel meer gedaan kan worden dan alleen de zorg. Mensen kennen zoveel goede kanten, maar omdat ze magie bezitten mogen ze alleen maar helen? Natuurlijk zal dat voor ophef en strijd zorgen, maar kan het vredig of loopt het uit tot een heftige bloedbad? Ik ben benieuwd!

Tijdens het lezen

Je zit in het hoofd van meerdere personages. Uiteindelijk zie je een connectie onder alle personen ontstaan die weer wat toevoegde waarde aan het verhaal geeft. Je leest over sterke personen naar onzekere personen die zichzelf nog meer moeten leren kennen. Het is een proces die je doorleest en als je op het punt bent dat je alle stukjes in elkaar ziet vallen dan ga je alleen maar meer mee in de flow!

Je wilt meer leren, meer weten en vooral genieten van het verhaal. Je voelt empathie voor vele personages en de keuzes die zij maken. Ook zie je de fouten in voor ze die uitvoeren en kan je soms gaan zitten schreeuwen tegen ze hoe naïef ze wel niet zijn!

‘Het is geweldig. Bedankt voor de rondleiding,’ zei Myrthe terwijl ze een kleur kreeg. ‘ Het was mij een genoegen. Een knappe dame zoals jij voor het eerst de schoonheden van Rhodas te laten zien is een hele eer.’

Conclusie

Het verhaal trok mij steeds verder mee in de wereld vol magie. De overtuigingen werden sterker, je ging meer meedenken vanuit de verschillende optieken die je voorbij zag komen. Het is lastig om je in te leven in anderen, zeker door de vele meningen er omheen, maar de kunst is om zelf je mening bij te stellen en te kijken wat jij zelf vind!

Het boek zorgt door de vele karakters ( naja veel?! Je leest vanuit 4 personen, dus nog overzichtelijk) dat de actie hoog blijft! Je springt van karakter naar karakter en uiteindelijk lees je vanuit meerdere karakters tegelijk. Je went er snel aan aangezien je ze tegen die tijd beter heb leren kennen!

Dit is een verhaal wat zeker gelezen moet worden! Het is sprookjesachtig met het rauwe randje. Je geniet vol van de komeet en het verhaal er omheen, maar er worden geen doekjes gebonden om de harde feiten! Het is prachtig in elkaar geschoven en de uitgever heeft er zoals altijd een goede neus voor gehad! De boeken van zilverbron zijn kwalitatief altijd heel hoog en dit is er weer een van! Het is mij nog niet overkomen dat Cocky mij een boek uit haar uitgever liet leren kennen waarvan ik dacht, nee dit slaat de plank absoluut mis!

Johan, top gedaan! Je laat zien dat je het in je hebt om vanuit meerdere emoties, karakters en situaties te schrijven en toch de lezer niet op een dwaalspoor te brengen! Absoluut de ☆☆☆☆☆ waard!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *