Liefdestips aan mezelf – Sylvia van Driessche

Vandaag is het tijd voor liefdestips. Niet alleen in de liefde liefde, maar in allerlei soorten relaties.

Specificaties

  • Nederlands
  • 304bladzijdes
  • Oktober 2017
  • Uitgeverij moon
  • IBSN13 : 9789048838769
  • Young adult – liefde

Beschrijving

Noodgedwongen verhuist Olivia naar de villa van haar vader (bekende tv-presentator), stiefmoeder en stiefzus, maar ze moet niks van haar nieuwe stijve familieleden weten. Met haar BFF Billie doet ze er alles aan om in de buurt van haar grote liefde Max te komen, maar ze belandt van de ene blunder in de andere. Dan besluit Olivia dat ze wil leren hoe de liefde werkt en schrijft al haar liefdestips in haar dagboek, tot ze iemand tegenkomt die niet in al die liefdestips gelooft.

Voor het lezen

Als er iets belangrijk is is het liefde. Jezelf snappen is één ding, jezelf lief hebben is een nog groter ding! Absoluut belangrijk, maar zonder zelf liefde kan je ook niet van andere houden zeggen ze. Ik ben het er niet de volle 100% mee eens. Ik ben benieuwd welke liefdes tips ik nuttig vind en misschien zelf kan toepassen. Dit boek lokt mij al sinds ik het zag liggen

Ik snap dat gedoe rond leuk gevonden willen worden niet. Of beter ik snap het wel, maar het is zinloos. Je streeft iets na wat onmogelijk is. Niet iedereen zal je leuk vinden, ooit. Het zal niet gebeuren, hoe hard je ook probeert. Er zullen altijd mensen zijn diei niets met je hebben. En dat is oké zo. De enige persoon die je tijdens je leven moet imponeren is jezelf.

Tijdens het lezen

Als er iets ingewikkeld is is het liefde. Niet alleen voor jezelf. De 17 jarige Olivia probeert er achter te komen hoe je een jongen voor je kan winnen, maar ook hoe je het vast kan houden. Ze is erg bezig met de psychiatrische kant. Het gevoel en de emoties die opgewekt worden. De stofjes die vrij komen en het verschil tussen man en vrouw. Ondertussen gaat zij alles uitproberen te vinden en uit testen of het werkt.

Ze komt in allerlei situaties terecht waarbij zij zich veel dingen afvraagt. Haar lichaam reageert soms ineens op dingen die zij nooit eerder gemerkt heeft. Ook heeft ze haar moeder in een inrichting moeten achter laten en is ze bij haar beroemde pap gaan wonen. Kan zij zich hier uit redden of eerder gezegd, kan zij hier mee leven?

Conclusie

Dit is een boek waarbij ik een markeerstift wou pakken en van alles wilde Marken. Het is gewoon zo heerlijk om te lezen en je denkt ook van ahhhh dit is handig om te weten! Ik ben nog steeds benieuwd naar van wie die ex- friend song is.

Het is een boek waarbij ze zichzelf en de liefde leert ontdekken, maar tegelijkertijd ook een therapie. Jezelf en andere om je heen zien veranderen. Het is mooi om de ontwikkelingen in het brein te zien van Olijfje en om de kennis samen met haar te ontdekken.

Heerlijk boekje om tussendoor te lezen en even bewust te worden van de (zelf) liefde en van de mensen om je heen, ☆☆☆☆☆!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *