Ctrl alt delete – Tamara Haagmans

Vorige maand las ik het nieuwe boek verblind door hem van Tamara en ik verlangde naar meer. Nu is haar nieuwe Young adult aan de beurt. Het is een heftig verhaal, maar zal het ook impact hebben op mij?

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Juni 2018
  • 197 bladzijdes
  • IBSN13 : 9789082686166
  • Kabook uitgevers
  • Young adult

Beschrijving
Lily werd als kind behandeld voor NonHodgkin, maar moest daardoor noodgedwongen stoppen met dansen. De behandeling slaat aan, en na een lang behandeltraject wordt Lily genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op en na jaren hard werken komt haar wens uit: ze mag dansen in de videoclip van Unity, een van de hotste boybands op aarde!
Ze ontmoet Jim, gameontwerper, en samen moeten ze werken aan haar clip. Jim blijkt een irritante kwal, die het bloed onder Lily’s nagels vandaan haalt. Toch krijgt Lily gevoelens voor Jim, als ze een andere kant van Jim ontdekt en ziet hoe hij zich inzet voor kinderen in het ziekenhuis. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe. Het leven lijkt Lily eindelijk toe te lachen. Tot dat vreselijke moment…

Voor het lezen

Ik dumpte woutertje en daar bleef het bij. Tot die nerd ineens mij leven in spettert met zijn witte BMW en alles op zijn kop zet, net op het moment dat ik hem het minst kan gebruiken. Leven wilde ik toch? Meer leven dan dit krijg je niet.

Tijdens het lezen

Wat een emotioneel verhaal. Ik kan daar zo slecht tegen, bij hoofdstuk 3 gaan de sluizen al open. Ik ben heel erg emotioneel aangelegd. Als ik alleen al lees wat ze allemaal voor de kinderen doen en de reacties lees word ik al super emotioneel. Heb al 12x in mijn korte leven in het ziekenhuis gelegen en weet hoe rot je je kan voelen. Sommige kinderen liggen daar dag in dag uit. Super moeilijk!

Jim is best een arrogante man als je over hem leest, maar soms zie ik zijn ziel verzachten. Dat laat mij en Lily smelten, maar niet alles helaas voorspoedig.

Ze bestelde bloemen en liet Pieter, die de bus had gespoten, uitnodigingen ontwerpen met Batman en Sneeuwwitje.

Conclusie

Zodra ik het boek dicht klap om 1 uur s”nachts probeer ik adem te halen, maar ik faal. Ik begin diehard snikkend te huilen en kan Tamara wel vervloeken om dit boek! Wat doe je mij aan! Wat een strijd.

Het is de echte werkelijkheid die er in het leven is. Feestje of niet.

Helaas kan ik vanwege spoilers geen details weggeven zonder het einde te verklappen, maar wat is het moeilijk en prachtig tegelijk! Ik kan niet meer zeggen dan absoluut ☆☆☆☆☆ !

“Ik hoop dat je nu blij bent,” grom ik. ” Want ik ben het in elk geval niet.”

Ik heb net een discussie met mijn ouders verloren.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *