Alles behalve oké – Laura Steven

Ik herken dit boek van Social media. Ik zag super leuke reacties langs komen & dacht toen ik hem zag liggen, okee! Deze gaan wij tussendoor lezen!

Specificaties

  • Nederlands
  • 304 bladzijdes
  • April 2018
  • IBSN13 : 9789045212081
  • Karakter uitgevers
  • Young adult ~ pesten

Beschrijving
Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriendin Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als de dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

Voor het lezen

Toen ik dit boek oppakte was het eerste wat ik zag natuurlijk de Uber vrolijke cover! Er gebeurt zoveel dat ik benieuwd ben! Zelfs de achterkant is super leuk! Zo leuk dat ik eigenlijk niet eens hoefde te lezen om te weten dat ik deze absoluut ga lezen!

Ik lees humor, schokkende realiteit en schandaal. Ik denk dat het absoluut een boek voor mij is en na 2 dagen twijfelen zij ik okee, dat recensie exemplaar mag een paar dagen wachten, want deze mag eerst! Mijn zenuwen voor mijn oude nieuwe baan weg lachen hoop ik!

‘Hè,’ zegt hij, met een ietwat dubbele tong. ‘ Ik kwam je blog tegen.’

Iedere blogger in de geschiedenis van het internet zal de absolute schok en vernedering herkennen die met deze zin gepaard gaat. Dit is je grootste nachtmerrie. Het is voldoende reden om in een kanon te stappen en je de oceaan in te laten schieten, met je laptop tegen je Levenloze borst geklemd.

Tijdens het lezen

Het leven is zo onvoorspelbaar. Je probeert alles uit het leven te halen, te genieten en vrij te zijn, maar de opkomst van Social media moet weer eens roet in het eten gooien. Ik kan er soms zo slecht tegen! De opkomst van Social media kan zo veel roet in iemand zijn leven gooien. Er voor zorgen dat diegene nooit meer aan een baan komt en diegene de leven zo verzieken dat ze domme dingen gaan doen, of juist prijzen door hun goede daden. Wij hebben het nu over het verspreiden van gedurfde foto’s, is dat geen privacy tegenwoordig? Word dat echt toegelaten als het een balangrijk iemand zijn kind is?! Waar gaat de wereld heen?! Walgelijk dat ze dit gedrag toelaten!

Het verhaal is realistisch geschreven en iets wat zeker vaak voorkomt. Meeste van de mensen doen/deden dat wel eens in hun leven. Het is een absolute taboe dat zeker, maar sommige zijn gewoon trots op hun lichaam en hebben vertrouwen om het toch te delen en dat kan dat uitlopen op een absolute ramp zoals hier, iets wat niet oké is!

Gaat dit impact hebben op de wedstrijd waar zij aan mee doet?

Conclusie

Dit verhaal is geweldig! Ik kan echt fangirlen over dit boek! Het is zo sterk geschreven en er word niet alleen over een dieharde taboe in de wereld gepraat, maar er word ook wat aan gedaan!

Iets wat mensen heel erg belangrijk vinden is de mening van andere. In dit verhaal lekt er een pikante foto uit en komt er een negatieve status vrij. Veel mensen in hun leven sturen pikante foto’s naar scharrels/ parners. Hier in dit boek word het uiterste van het uiterste genomen en gekeken naar de strijd van het meisje. Word de jongen er op aangekeken? Hoe word hij behandeld? Hoe word zij behandeld? Allemaal vragen die beantwoord worden naarmate je verder leest.

De hoofdpersoon is volwassen en is in dit verhaal, net als in het volwassen leven intiem. Tegenwoordig gebeurt het veel eerder 18, maar zij word er zo erg op aangesproken ondanks dat ze volwassen is. Ze woon in een stadje/dorpje en daar is het vaak zo dat de buren alles weten.

Ik vind dat seks, sexting en alles erom heen door de ouders besproken moeten worden, al zijn het rot gesprekken. De vraag is altijd wanneer moet je daar mee beginnen? Mijn mening is zodra ze een telefoon krijgen. Bij mij was dat toen ik naar de middelbare school ging en daar begint het onderwerp ook los te komen. Vrienden gaan onder elkaar dingen bespreken en ervaringen delen. Niet alleen school moet daar aandacht aan schenken. Op de basisschool hadden wij vanaf groep 1 al thema weken over het menselijk lichaam en de verschillen. Hoe hoger je in de school kwam hoe serieuzer het onderwerp werd. Op de middelbare school word het bij de biologie les uitgelegd over hoe de zwangerschap en lichamen werken, meer niet…. Er mag meer stof bijkomen en ja de docent kan het ongemakkelijk vinden, of kinderen doen raar. Maar thuis moet er ook aandacht aan besteed worden om zo vroege zwangerschappen en het aantallen abortus gevallen te verminderen, want niet iedereen is gezegend om van nature zwanger te worden!

Dit boek krijgt de absolute ☆☆☆☆☆!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *