Mijn hele leven lang ~ Emma Anna

Liefde is een mooi ding, maar wat nou als iemand 18 jaar ouder is? Mag het dan wel? Kan het nog wel? Hoe ziet dat eruit? De mening van andere is toch een grote angst.

Specificaties

  • Nederlands
  • Oktober 2018
  • 295 bladzijdes
  • IBSN13 : 9789463673730
  • Mijn bestseller.nl
  • Feelgood roman

Beschrijving
”Verliefd worden op een vriend. Dat komt wel vaker voor. Maar wat als die vriend ook de beste vriend is van je vader? Wat als die vriend toevallig je leraar is? En wat als hij achttien jaar ouder is, maar er is niemand anders met wie het zo goed klikt?
Dat overkwam mij dus. Nu, bijna vier jaar later, blik ik terug op die vurige, intense en meest liefdevolle relatie. Na het nieuws dat ik van mijn moeder heb ontvangen, realiseer ik me dat ik misschien toch nog niet over hem heen ben…”
De negentienjarige Lynn is smoorverliefd op de vriend van haar vader, met wie ze een bijzondere band heeft. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Ierland blijkt zij niet de enige te zijn die met haar gevoelens in de knoop zit.

Voor het lezen
Toen ik dit boek voorbij zag komen wist ik wel dat het iets voor mij was. Ik hou van liefde, leeftijdsverschil maakt absoluut niet uit! Liefde is liefde, of het nou tussen welke mensen dan ook is!

Zoals ik al zei leek het alsof onze band met de dag sterker werd. Als een boom die elk jaar dikker werd door jaarringen.

Tijdens het lezen
Ik heb een beetje moeite met het boek. Het komt soms kinderlijk over door zinnen zoals : ” Ze heeft doperwtjes op haar borstjes.” Het is een volwassen vrouw! Door het verkleinwoord moet ik gelijk denken aan een klein meisje. Ook merk ik dat de relaties best opervlakkig zijn. Ik snap dat er spanningen zijn, maar die kunnen wat dieper tot hun recht komen. Het is wat meer graven naar meer diepgang. Je kan zoveel meer vertellen. Beschrijf om je heen wat je ziet, wat je in zijn emoties leest. Desnoods schrijf je af en toe wat van zijn uitgesproken gedachtes en emoties meer uit.
Het einde nadert, er ligt bij mij een knoop. Ik mis een hele tijdlijn. 3 jaar word in 2 hoofdstukken beschreven, maar wat er allemaal in gebeurde werd erg oppervlakkig gehouden. Welke emoties zaten er in? Wat was daarin haar keuzes en juist die van de mensen om haar heen? Waarom zijn die emoties zo sterk of juist niet? Allemaal vragen die van mij wat dieper beantwoord mocht worden!
Conclusie
Wat hou ik van sprookjes. Het is een voorspelbaar sprookje, maar sommige dingen zijn goed uitgewerkt. Bepaalde stukken lezen een stuk sneller, de emoties in de laatste hoofdstukken zijn super goed beschreven en aanwezig. Ik kan niet meer zeggen dan dat ik al bij al toch wel genoten heb.
Een boek wat je toch wel kan opwarmen tijdens deze koude dagen. Je kan laten genieten en je mee neemt in de geschiedenis.
Voor mij krijgt het ☆☆☆! Er zijn zeker verbeteringen mogelijk, al kreeg ik van de auteur de horen dat er nu al een gecorrigeerde nieuwe druk is met een andere mooie cover! Toch ben ik super blij met deze cover!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *