Mijn naam was Sylvia – Marianne van Buitenen

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Juni 2016
  • 183 bladzijdes
  • Mijnbestseller.nl
  • IBSN13 : 9789463183543
  • Thriller – biografie

Beschrijving
Zonder het zelf in de gaten te hebben, wordt de zesentwintigjarige Sylvia uit het leven gerukt. In eerste instantie denkt ze midden in een lucide droom te zitten, waardoor de verbijsterende waarheid niet onmiddellijk tot haar doordringt. Vrijwel direct na haar dood gaat zij op zoek naar haar lichaam, maar kan het niet vinden…Sylvia wil haar verhaal kwijt, ze richt zich rechtstreeks tot de lezers en neemt hen mee naar haar verleden. Zowel naar de tijd die vooraf ging aan haar sterfdag, als naar de gebeurtenissen waarin zij terecht kwam na het plotselinge en onvrijwillige verlaten van haar lichaam.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar het waarschijnlijk tragische geval. De hoofd personage heeft ineens haar lichaam verlaten waarbij ik denk aan het feit dat het een moord is. Een tragische gebeurtenis met oplopende ellende en een tragisch einde. De flaptekst vertelt niet meer dan dat ze op zoek is naar haar lichaam, dat je haar verleden ziet en vanuit ik vorm spreekt tot de lezer, ik ben benieuwd.

Het lijkt mij een heerlijk tussendoortje door de maar 183 tellende bladzijdes.

Traag en zachtjes vloeiden mijn heftige emoties over in rust- en geluk gevende gevoelens.

Tijdens het lezen

Vaak vraag ik mij af wat er gebeurt. Ik kan het niet altijd super goed volgen, net als de flarden van het verleden. Het is zeker te lezen dat ze het moeilijk heeft en niet kan rusten tot er iets opgelost is. Het is wel interessant om te zien dat ze niet de enige is. Het is erg mysterieus en laat zien dat mensen soms super egoïstisch zijn, maar er ook mooie uitzonderingen zijn.

Ikzelf wandelde gewoon wat rond op het grasveld. Het ergerde mij nogal om zo doelloos rond te moeten dolen. Maar ach, bedacht ik even later, waar maak ik me druk over, ik heb alle tijd van de wereld.

Conclusie

Sylvia moest haar verhaal kwijt voor de rust überhaupt kon wederkeren. Het is een verhaal waarvan je vraagtekens krijgt, je vraagt je af of dit kan zeker gezien er ook feiten in voor komen. De feiten dat deze dingen echt gebeuren/bestaan. Ik vind het erg mooi dat ze ook iemand ontmoet en daar een band mee schept.

Voor mij was het een tussendoortje die soms vaag was, maar mij toch redelijk snel door het verhaal heen dreef. Ik heb zo mijn vraagtekens, maar ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde. Iedereen gelooft er op zijn eigen manier in, maar ik ben het met het standpunt eens. Je moet in rust kunnen rusten als alles duidelijk is.

Een mens kan niet rusten voor er gerechtigheid is, op welke manier dan ook. Je leert er mee leven, je geniet van momenten, maar mensen zijn altijd opzoek naar een bevredigend gevoel zeker na dingen die je ten onrechte zijn aangedaan.

Voor mij krijgt dit boek ☆☆☆!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *