Kismet ~ Stefan Tetelepta

“De boodschap is altijd hetzelfde: liefde is sterker dan tijd of afstand en overwint alle angst en twijfel.”

Specificaties

  • Nederlands
  • 314 bladzijdes
  • Ebook
  • Roman – spanning – reizen

Bezoek via deze link de website en krijg het ebook in je mailbox!

Beschrijving

De negenentwintigjarige Moira Singer kent de liefde alleen maar uit speelfilms en liedjes, lekker veilig en op afstand. Pas als ze op een feest de vijf jaar oudere Finn ontmoet leert ze te denken met haar hart.

Tijdens een warm weekend, midden in de zomer, voelt het alsof ze zijn voorbestemd, of zoals Finn het uitdrukt: dit is kismet.

Finn is innemend en charmant, maar verschuilt hij zich niet achter zijn nonchalante houding? En waarom weet hij al zoveel over haar, terwijl ze elkaar net achtenveertig uur kennen. Langzaam beseft Moira dat ze ook haar hoofd erbij moet houden.

Kismet is een roman over liefde, lotsbestemming en loslaten en neemt je mee naar Leiden, Parijs en New York.

Voor het lezen

Veel series/films gaan over het feit dat liefde op het eerste gezicht bestaat. Ik ben van mening dat dat ook zo is, al ben ik ook van mening dat je eerst een paar “middelmatige relaties tussendoor hebt. Je moet werken naar de ware toe en dat doe je door van je eerdere relaties te leren. Meestal kom je je ware naar mijn idee pas tegen als je tussen de 20 en 30 bent en soms pas later.

Ik ben benieuwd naar de hopelijk romantische avonturen van Finn en Miora. Natuurlijk hoop ik op die mooie avonturen zoals zonnige vakanties ( die staat nog op de bucketlist hier) en herinneringen aan het strand, de kermis of een andere mooie wandeling/avontuur.

Ik stoot hem quasiboos aan. ‘Idioot. Bovendien wil hij me nu vast niet meer spreken.’ ‘Oh oh oh,’ verzucht hij. ‘Weet je dan niets van mannen? Hoe meer ‘hard-to-get’, hoe meer we ons best doen.

Tijdens het lezen

Het verhaal leest vlot weg. Je zit er snel in gezogen en als de twist er is, word je alleen maar geïnteresseerder! Ik kan nu al zoveel citaten maken uit het boek! Ik lees nu het ebook, maar ben er ondertussen al over uit dat ik het boek in papiervorm wil! Zo kan ik het vaker herlezen en het boek ruiken.

Kismet, nog nooit van gehoord, maar ook ik geloof er in. Ik ben er van overtuigd dat sommige dingen terug keren om een reden. Om jezelf beter te maken, je nieuwe belangrijke dingen meemaak of juist omdat de tijd nog niet rijp is voor iets nieuws.

Thuis zoek ik de betekenis op en dan pas zie ik de woordspeling met mijn naam. Moira. Griekse godin van het lot. Kismet. Van ieder ander had ik het ongetwijfeld kinderachtig gevonden, nu kan ik niet stoppen met glimlachen.

….

Het is betoverend, maar als ik een schildpad zie die zich in een hoek tussen kleurig koraal heeft gemanoeuvreerd krijg ik een naar gevoel. Hij zoekt een weg die er niet is en ik vraag me af of hij ooit doorkrijgt dat de enige weg achteruit en terug is. Ik voel me voor een seconde als deze schildpad, paniek om het ontbreken van perspectief welke weg je moet bewandelen. Het benauwt me en ik hap naar adem.

Conclusie

Ik heb zo erg genoten van dit verhaal! Het hele boek zou ik wel willen qoute. Ik kan een ding zeggen, niet net zoals ik twijfelen aan dit verhaal! Het lezen gaat het zo waard zijn!

Ik heb genoten in het hoofd van Moira en Finn. Ze zijn zulke geweldige mensen! Zoveel emoties, onderzekerheid en toch zoveel doorzettingsvermogen!

Ik kan niet meer zeggen dan dat ik dit boek 🌟🌟🌟🌟🌟 geef! Ik kan er wel bij zeggen dat ik het einde niet af vind naar mijn idee, maar een eigen invulling kan ook fijn zijn. Het laatste hoofdstuk maakt het wel echt af. Ik zat zo te wachten om meer van deze scène te weten!

Ken je die uitdrukking “Wie dan leeft, wie dan zorgt?” Als dat moment komt dat het even minder leuk is, en geloof me, dat moment komt altijd, dan deal je er dán mee. Dan zorg je dat het weer leuk wordt, of je breit er een eind aan. Wat je niet doet is er voortijdig mee kappen.’

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *