Vaarwel spullen ~ Fumio Sasaki

Een bezem door je leven halen moet op zoveel vlakken gebeuren. Niet alleen bij jezelf als persoon, maar ook je omgeving en bezittingen horen daarbij.

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover/ebook
  • November 2017
  • 256 bladzijdes
  • Uitgeverij Lev.
  • IBSN13 : 9789400509108
  • Psychologie – huis – biografie

Beschrijving
Fumio Sasaki is eind dertig, single, en werkt als redacteur bij een uitgeverij. Hij woont in een klein appartement in Tokyo, met drie shirts, vier broeken, vier paar sokken en niet veel meer. Een paar jaar geleden realiseerde hij zich dat al zijn materiële bezittingen hem eerder ongelukkig dan blij maakten, en dus besloot hij het gros van zijn spullen weg te doen.

In Vaarwel, dingen verkent Fumio Sasaki de filosofie achter het minimalisme en geeft hij een aantal eenvoudige regels die je kunnen helpen een simpeler, gelukkiger en waardevoller leven te leiden. Hij vertelt hoe een minimalistische levensstijl niet alleen je leefruimte en gedachtewereld vergroot, maar uiteindelijk je leven verrijkt.

Voor het lezen

Ik zag dit boek liggen en twijfelde om het mee te nemen. Toen dacht ik aan mijn huis, nee ik moet hem meenemen! Ik word langzaam aan helemaal gek, alles ligt overal en ik moet meer orde krijgen. Er zijn zoveel boeken over dit onderwerp, maar dit boek oogt simpel, er staan wat foto’s in en er staat een stappenplan in!

Let’s do IT!

Tijdens het lezen

Het boek grijpt mij aan. Er is zoveel waar en herkennend. Ik ben iemand die moeilijk dingen los kan laten, maar waarom eigenlijk? Fumio neemt je mee in zijn wereld, in zijn journal naar waar hij nu is. Zijn moeilijk momenten, zijn conclusies en vooral naar hoe het hem vrediger maakte dan voorheen.

Vaak ben ik boos. Boos op de elementen. Maar al langere tijd ben ik er mee bezig om die woede los te laten en mijn leven niet te laten verheersen. Soms is het moeilijk om het verleden los te laten, niet alleen vandaag, niet morgen, maar altijd. Het zal een deel van jezelf zijn, maar moet het altijd op de voorgrond staan, nee!!

Pas nadat wij alles zijn verloren, zijn wij vrij om te doen wat wij willen.

Ik ruim nu niet alleen mijn lichaam op, waar ik al langere tijd mee bezig ben, hetzelfde voor mijn geest, maar nu ook mijn huis. Ik merk dat al die stappen moeilijk, hartbrekend en verscheurend zijn. Maar je moet er doorheen. Wat als er een vloedgolf komt die je tijsterd? Hij neemt al je bezittingen mee? Dan heb je nog steeds niks! Want alles is weg. Wat heeft echt waarde voor je? Dat is de vraag waar je over na moet denken!

Conclusie

Het was een heerlijk boek om te lezen. Ik moet zelf toegeven dat hoe verder ik naar het einde kwam, hoe moeilijker het voor mij werd om door te lezen. Er is zoveel herkenning te vinden, maar ook zoveel vragen.

Het boek heeft gelijk, maak herinneringen in plaats van dat je spullen koopt die herinneringen zijn. Natuurlijk moet je niet zoals in het boek al je meubels of al je boeken weg doen, ( dat gaat hier absoluut niet gebeuren! ) maar geniet van wat je hebt en vertel de verhalen van de dingen die je echt gelukkig maken in plaats alles te verdrinken door nog meer dingen eromheen. Minder rommel, minder schoonmaak en vooral meer rust.

De komende tijd ben ik zoals ik al eerder zei en al langere tijd doe, bezig met het uitdunnen van de dingen die ik niet belangrijk genoeg vind.

Voor mij is dit een boek die mijn ogen verder geopend heeft! Daarom zeker de 🌟🌟🌟🌟🌟!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *