Zusters van de zee ~ Robin Corbee

Dit boek staat al langere tijd klaar. Tijd om hem dus te lezen! Ik hou enorm van verhalen over de zee of verhalen die zich erbij afspelen. Het verhaal gaat over een mythe, dus ik ben erg benieuwd!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ebook
  • November 2014
  • Uitgeverij Moon
  • IBSN13 : 9789048822201
  • Kinderboek 12+ mythen

Beschrijving
In Zusters van de zee probeert de zeventienjarige Anna een eeuwenoud mysterie op te lossen. Twee magische beelden, de Zusters van de liefde, zijn van elkaar gescheiden. Ongeluk is het gevolg. Anna is vastbesloten om de zusters te herenigen. Tijdens haar zoektocht komt ze in aanraking met vreemde figuren: de mysterieuze Ekster, de oude Gustav en de listige meneer Peeters.
Een avontuur vol wonderbaarlijke gebeurtenissen volgt…

Voor het lezen

Dit boek staat al een aardige tijd in de kast. Maar ik kom mijn belofte na en ga hem lezen! Het boek spreekt mij aan door het verhaal dicht bij de zee. De zee heeft altijd voor herinneringen voor mij, mijn vader praatte er veel over toen ik jonger was. Ik kan het mij dus bewust voorstellen hoeveel liefde je kan hebben voor een mooi plekje aan zee.

Ik ben benieuwd naar het verhaal van het beeldje, spullen kunnen enorme waarde hebben. Ik ben benieuwd naar haar samenwerking met de ekster en wie ze nog meer zullen ontmoeten. Ook hoop ik op een wonder zodat hun huis haar thuis kan blijven!

Mensen zijn soms een kudde schapen. Wanneer ze bang of wanhopig zijn, hoeft er maar één leider op te staan om hun de oorzaak van hun angst en wanhoop te vertellen en dat slikken ze dan als zoete koek. Maar dat maakt de boodschap van de leider nog niet tot de waarheid.

Tijdens het lezen

Het verhaal leest niet super vlot. Ik blijf er op een of andere manier niet in zitten. Het verhaal van de vuurtoren is naar mijn idee ook erg raar en onwerkelijk. Toch lees ik verder, want deze gebeurtenis moet mij niet te lang dwars zitten. Misschien leest het later beter weg. Word de spanning hoger en kan het mij op een of andere manier toch verrassend.

‘Nee ik wil het wel zeggen, alleen…’

Op dat moment begon de roeiboot te schommelen, alsof iemand hem een flinke duw had gegeven.

De Ekster trok wit weg. ‘ Anna, verdomme!’

Conclusie

Soms had ik zo mijn twijfels over het verhaal. Het liep niet altijd soepel. Soms waren er stukken die niet geheel logisch op mij over kwamen. Het is natuurlijk ook fantasy, maar over de vuurtoren, ja voor mij absoluut niet reëel.

Het verhaal is redelijk vlot te lezen. Toch heb ik gemerkt dat het verhaal mij niet snel kon pakken, tot ik over de helft kwam. Toen las het verhaal heerlijk weg. Ik merk dat de spanning stukken veel beter weg lezen doordat je ergens in kan blijven.

Het is een zoektocht, een heftige emotionele gebeurtenis. Ik kon het einde eigenlijk al voorspellen en gaande weg alles uit stippelen op een paar details na. Toch geef ik het boek 🌟🌟🌟!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *