Op het slappe koord ~ Vanessa Gerrits

Een boek waarbij ik wist dat ik niks meer wou lezen. De achterkant is niet nodig, ik ben toe aan een circus chicklit! Maar of hij bevallen is? Hmmmm dat is een goede vraag!

Specificaties

  • Nederlands
  • Ebook/ paperback ( verschijnt +- 1/3/2019 )
  • EAN : 9789402186468
  • Brave New books
  • Feelgood roman – chicklit circus

Beschrijving
We hebben allemaal bagage, toch? Alleen sleept Marie die van haar letterlijk overal mee naartoe in een oversized handtas. Wanneer ze op een week tijd gedumpt wordt én haar job verliest, moet ze de feiten onder ogen zien: een 27-jarige met een troostdekentje gaat het echt niet redden. Toevallig komt ze terecht als kaartjesknipper bij een rondtrekkend circus – knalroze, 18-plus en ladies only. Hier heeft ieder zo z’n bagage. De sterke, excentrieke circusdames (en knorrige klusjesman Phabian) zetten haar vastgeroeste leventje helemaal op zijn kop. Maar hoe lang kan Marie haar geheim voor hen verborgen houden?

Voor het lezen

Toen ik het bericht van Vanessa op Instagram voorbij zag komen wist ik dat ik dit boek ging lezen! Dat is ook absoluut wat ik ging doen!

Circus, wauw ik heb er een heerlijke herinnering aan! Dolle pret, al kijk ik er tegenwoordig wat nauwlettend naar. Er zijn zoveel dingen geweest die niet goed gingen, maar ik ga uit van het positieve en die mooie herinnering! Ik ben benieuwd naar het verhaal van Marie, ik herken het probleem met werk, het niet thuis voelen. Je een buitenbeentje voelen.

Einstein zei,” begint ze betweterig, “dat het waanzin is om altijd hetzelfde te blijven doen en toch een ander resultaat te verwachten.”

Tijdens het lezen

Als je eenmaal in het verhaal zit leest het heerlijk weg. Je bent benieuwd naar wat er allemaal gaat gebeuren. Dwangneurose is zeker een ding. Natuurlijk zijn er vele dingen waar je het mee kan hebben.

Ik moet soms lachen hoe ze zich er uit weet te redden. Zelfs als er gevaar is lukt het af en toe nog! Geniet van de dingen, maar als je overal op moet letten en jezelf moet beschermen is het erg lastig.

Ik moest lachen toen ze voor het eerst de rondleiding kreeg in het circus. De naam is best geniaal! Het straalt kracht uit, een hecht team en vooral het gevoel van welkom is aanwezig!

“Als je je als volwassen vrouw bezuipt alsof je een puber op je eerste Chiro-feest bent, ja, dan blijf je dat achteraf inderdaad nog lang horen.” Fair enough.

Conclusie

Een dikke hangover, meer kan ik niet zeggen. Waarom Vanessa, doe je mij dit aan? Ik wil meer weten en meer lezen. Maar 190 bladzijdes zonder duidelijkheid? Come on!

Het is een heerlijk verhaal om te lezen. Ik vind het erg lastig te beoordelen, want er zitten zeker goede dingen in, vooral de qoutes, maar ook zulke voorspelbare scènes als het balletje rolt….

Ik geef het boek 🌟🌟🌟, want het circus is wel helemaal van nu, het is grappig om andere verwijzingen naar andere boeken/films te zien!

Kom maar door met een volgend verhaal van het sappige roze circus!

“Zeker dat Veerle haar kleermaakster is en niet godverdomme Cínna?” mompel ik verwonderd tegen mezelf, wat me een rare blik oplevert van het oudere koppel naast me – misschien omdat ik vloekte, misschien omdat ik een Hunger Games-verwijzing maakte en zij eerder Twilight-fans zijn.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *