Half face – Mara Li

Half face, een boek vol crime en een zoektocht naar je goede zelf. Ik ben erg benieuwd! Zal het hem lukken?

Specificaties

  • Nederlands
  • 194 bladzijdes
  • Paperback/ebook
  • Februari 2019
  • Dutch venture publishing
  • EAN : 9789492585325
  • Young adult spanning

Beschrijving

Juliette wordt geplaagd door nachtmerries sinds ze ternauwernood een overval op de Valenburgse Bank heeft overleefd. Ze hoopt echter die nare herinneringen achter zich te laten door in de rechtszaal te getuigen tegen de man die tijdens de overval zoveel mensen van het leven heeft beroofd: de Ierse crimineel die bekend staat onder de naam Half Face.
Wat ze echter niet had kunnen voorzien is dat Half Face overal contacten heeft en er op de dag van de rechtszaak in slaagt te ontsnappen… en haar meeneemt als gijzelaar. Half Face slaat op de vlucht naar de eenzame steppen van Mongoli├ź, waar hij wanhopig op zoek gaat naar verlossing van de schaduwen die hem kwellen. Hij is er van overtuigd dat een gevaarlijke geest bezit van hem heeft genomen en alleen een machtige shamaan hem weer menselijk kan maken.
Is Half Face echt bezeten door een demon, of wordt hij belaagd door zijn eigen geest?

Voor het lezen

Van Mara Li heb ik al een boek gelezen, namelijk : De stem van de zee. Ik wil de serie zeker verder gaan lezen, hij staat al een tijd klaar!

Wat ik mij kan herinneren is dat ik het verhaal erg mooi vond en de style erg prettig vond lezen.

Soms houden de dingen geleidelijk op. Ze slingeren naar het einde toe, waar ze uiteindelijk opdrogen of uitblussen.

Tijdens het lezen

Het verhaal begint in de rechtszaal, waar je alles vanuit Juultje leest. Het verhaal is van haar en je kijkt mee vanuit haar emoties en gedrag. Soms moet ik bekennen dat ik moest stoppen aangezien het soms te voorspelbaar werd.

Een crime verhaal met een ontvoering. De grote lijnen kan ik je vanaf het begin aan geven. De man/vrouw verhouding is ook duidelijk zichtbaar. Toch leg ik het boek niet opzij, want een stem in mijn hoofd vertelt mij om door te lezen.

Zij is mijn stem op de momenten dat ik mijn stem lijk te zijn verloren. Dit alles geeft me nog meer tijd om hem heimelijk gade te slaan, met korte en verhulde blikken.

Conclusie

Het einde is mooi, maar ook heel erg beladen. Emoties komen omhoog die ik zeker begrijp. Het is lastig om te voelen wat je moet voelen als er ook andere emoties aanwezig zijn. Toch al met al heb ik wel genoten van het boek. Ik zie zeker verbeterpunten, zoals meer haar emoties erbij betrekken door middel van flashback naar haar verleden. Meer diepgang naar haar leven thuis, zowel voor als na dit. Ik weet niet wie ze is, wat ze doet buiten lesgeven. Ik mis net de meer diepgang , maar het steekt wel redelijk in elkaar. Ik moet zeggen dat de laatste 2 hoofdstukken zeker wat goed maakt, vandaar de 🌟🌟🌟!

Categories Niet gecategoriseerd

4 thoughts on “Half face – Mara Li

    1. Ik vind zeker dat er goede stukken in zitten! Een heerlijk dun boek om tussendoor te lezen, aangezien het net geen 200 blz telt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *