De terugkeer van Layhar 1 ~ Kirsten Groot

Kirsten staat op elfia dit weekend, maar twijfel je nog over het boek? Lees dan of het jouw style kan zijn!

Een dikke pil die mij aankijkt door het duistere masker op de cover. Het is donker, oogt oud en Chinese style.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • 391 bladzijdes
  • December 2018
  • Zilverbron
  • EAN : 9789463081375
  • Young adult ~ fantasy

Beschrijving
Wanneer de koning van Ōkoku tegenover een onbekende vijand komt te staan, start hij een klopjacht op alle elfen in zijn koninkrijk.
De jonge elf Ai heeft zich na een slachtpartij in haar dorp jarenlang in het woud verscholen. Wanneer ze daar ontdekt wordt, wordt ze gedwongen Ōkoku te ontvluchten, achtervolgd door jagers en de wonden van haar verleden. Wie kan ze vertrouwen? Waar is ze veilig?
Ze is wanhopig op zoek naar een manier om het verleden eindelijk te laten rusten, maar tot overmaat van ramp dreigt de wereld, eeuwen nadat de grote Rassenoorlog in één mysterieuze nacht geëindigd is, opnieuw aan chaos ten onder te gaan. Hoe kan ze zichzelf en de wereld redden?

Voor het lezen

Deze dikke pil was een schot in het oog! Ik ben erg benieuwd naar dit boek, al hoop ik dat hij niet te ingewikkeld is. Ik hou van elfen, als ik in de Efteling ben neem ik er altijd 1 mee!

Ik ben benieuwd hoe ze haarzelf en de wereld wilt redden!

‘Je weet dat je doodgaat als je daar blijft zitten hè. ‘

‘Je praat…… ‘ stamelde Ai. ‘ Hoe…?’

Natuurlijk praat ik. Ik ben een vos, ‘ zei de vos verontwaardigd ‘ Wat dacht je dan dat ik was? Een rode panda?’

Tijdens het lezen

Een verhaal wat vloeiend onder je handen weg leest. Ieder hoofdstuk ga ik er sneller door heen. Ik ken het gevoel van Ai heel goed, want wie weetje wie goed en slecht doet? Wie red je als je het zelf niet kan? Wat als ze je verraden of een mes in je rug steken?!

‘De goden zouden niets aan kan kans overlaten.’

‘Dan hebben de goden dus ook gewild dat je die fouten maakte, denk je niet? Misschien die en alle tegenslagen wel een groter doel.’

‘Welk doel?’

‘Dat zou ik niet weten ; ik ben geen priesteres. Maar als je de lessen van het verleden meeneemt en het beste maakt van de momenten is een hebt, hier en nu , zullen de goden je vanzelf wel duidelijk maken wat het plan is.’

Dat kan best kloppen

Conclusie

Een verhaal wat mij lang bijblijft. Ik kan dit boek zo qoute. Er zijn zoveel mooie lessen in verbonden. Ik ben zelf niet zo een fan van magie, alleen als het subtiel is. Hier gaat ze een stapje verder door niet alleen magie, maar door ook de spirituele wereld uit te beelden.

Ik voel zo mee met de personages. Het is zo moeilijk om allemaal bepaalde schuldgevoelens te hebben en het niet te durven uiten. Iedereen is bezig met zijn eigen gevecht, maar wilt ook waken over de dierbaren. Maar wat als je niet kan multitasken?

Je hebt meerdere verhaallijnen, perspectieven, maar toch lukt het haar om het overzicht duidelijk te houden!

Dit boek krijgt van mij absoluut 🌟 🌟🌟🌟🌟!

Dit boek is niet alleen een mooi literaire pareltje, ook een verhaal met een oude ziel . Je wilt meer weten, ik wil meer weten!

Wanneer is de volgende er?!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *