Mijn vermogen ~ Reinout van der Heijden

Wij mensen worden tegenwoordig gedwongen om bezig te zijn. Zo weet ik nu al dat ik door moet gaan tot 67, misschien zelfs langer. Dat snap ik, maar wat als je dat niet redt door je gezondheid? Dan is vermogen heel belangrijk! Maar hoe maak je nou vermogen en wat houd het in?

Specificaties

  • Nederlands
  • Boek
  • 157 bladzijdes
  • 17 oktober 2017
  • Consumentenbond
  • Financieren – huis/ sparen
  • EAN: 9789059513907

Beschrijving
De Consumentenbond heeft diverse pijlers waarop zijn dienstverlening rust. Alle pijlers gezamenlijk hebben als doel om de consument wegwijs te maken in het zo efficient en effectief mogelijk economisch handelen. In dit boek wordt stilgestaan bij particuliere vermogensopbouw en -beheer. Aan de hand van uiteenlopende economische modellen en theorieën wordt de lezer inzicht gegeven in de nut en noodzaak van voornoemde thema’s. Hoe kun je een stabiel vermogen opbouwen en financiële onafhankelijkheid bewerkstelligen? Welke spaarvormen bestaan er? En hoe gebruik je een lijfrente? Deze en vele andere prangende vragen worden beantwoord in dit boek. Door de toegankelijke schrijfstijl, praktijkgerichtheid en illustratief goed onderbouwde structuur, haalt dit boek de gestelde doelen. Door de actuele onderwerpen in de context van het boek te plaatsen, krijgt de lezer een helder beeld van de do’s & dont’s op het gebied van vermogensgerelateerde onderwerpen op microniveau.
Drs. Can Kumru

Voor het lezen

Dit boek gaat over vermogen. Vermogen wat je kan bezitten, maar ook hoe je die kunt opbouwen. Ik heb dit boek gepakt vooral voor het stuk, sparen en vermogen opbouwen. Ik ben benieuwd wat ik allemaal tegen kom!

Tijdens het lezen

Je komt veel onderwerpen in het boek tegen. Van huizen tot erfenissen tot sparen. Het is allemaal zo breed mogelijk uitgewerkt, maar voor mij soms in iets te zakelijke toon.

Het boek heeft mij tijdens het lezen zeker wat meer inzichten gegeven. Je leert bewuster omgaan met keuzes om zo vermogen te kunnen maken.

Conclusie

Dit boek is niet in de makkelijkste taal geschreven. Gelukkig snapte ik de dingen die ik wou snappen. Het heeft mij zeker weer wat inzichten gegeven en ook wat duidelijk gemaakt wat betreft het vermogen om een huis te kunnen kopen bijvoorbeeld. Het boek is natuurlijk wel van 2017, dus er zijn zeker wat economische veranderingen.

Dit boek krijgt van mij toch 🌟🌟🌟, het geeft inzichten in vermogen. Precies zoals de titel je vertelt!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *