Het boek van Tess ~ Miriam Bruijstens

Het boek staat al een paar jaar in de kast, maar tijdens deze lees marathon en Challenges kwam ik hem weer tegen!

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • November 2014
  • 145 bladzijdes
  • Uitgeverij clavis
  • EAN : 9789044823271
  • Young adult – actie avontuur

Beschrijving
Beleef een zomer lang hoe Tess inspiratie opdoet voor haar boeken. Want om schrijfster te worden, moet je eerst veel meemaken, vindt ze. Daarom onderneemt ze wilde avonturen. Maar dan ontmoet ze Patrick, die haar rust geeft. Aan hem vertelt Tess haar grootste geheim …

Voor het lezen

De boeken van Tess staan al een tijdje in de boekenkast. Ik heb ze jaren geleden gekocht op een event. Als het goed is was dat in de Donner, maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen!

Ik ben nu in een andere fase in mijn leven. De korte teksten gemengd met de gedichten spreken mij zeker aan. Als kind hield ik al van dichten, maar het word vaak ondergewaardeerd.

Anna komt de kamer binnen en ploft op de bank. Theatraal legt ze een hand tegen haar voorhoofd. ‘ Jullie hebben geen idee hoeveel energie het kost om te shinen zoals ik,’ zegt ze. ‘Bremg me maar gauw een kopje thee. ‘ Sophie gooit een kussen naar haar hoofd, maar gaat toch thee zetten. ‘Alleen omdat ik zelf ook dorst heb,’ zegt ze dreigend. ‘Niet teveel thee zette ,’ Roel ik. ‘Het moet wel exclusief blijven.’

Conclusie

Het verhaal is in kleine stukken opgedeeld. Iedere keer als ze iets had meegemaakt maakte ze daar een aantekening van. Ze vertoont wat depressief gedrag door het feit dat ze zich alleen voelt. Ze kan geen vastigheid vinden en is auteur. Ze voelt de druk om haar verhaal te doen, maar ze vind het lastig om er een geheel van te maken.

Het verhaal is zeker leuk om tussendoor een stukje van te lezen. De Nederlandse gedichten zijn kort, maar maken haar emoties duidelijk.

Ik vind de Engelse gedichten zelf erg jammer. Sommige zijn in wat lastigere Engels waardoor het lastig te vertalen is, vooral als je weinig Engels leest. Ik geef het boek 🌟🌟🌟.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *