Het 2e boek van Tess ~ Miriam Bruijstens

Het is tijd om gelijk door te gaan met deel 2. Ik ben benieuwd hoe het verder af zal lopen. Ik hoop op wat meer Nederlandse gedichten!

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • Maart 2016
  • 128 bladzijdes
  • Uitgeverij Clavis
  • EAN : 9789044827422
  • Young adult

Beschrijving

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.
Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden?

Voor het lezen

Na het eerste deel van Tess was ik door het einde zeker benieuwd naar deel 2. Ik heb mij alleen voorgenomen om de Engelse gedichten die wat lastiger te vertalen zijn, over te slaan!

Het einde van Tess was zeker een mooi aanknopingspunt voor een tweede deel. Ik ben benieuwd hoe het geluk aan haar kant gaat staan.

Conclusie

Dit boek is nog heftiger dan deel 1. Ik moet persoonlijk bekennen dat ik het te heftig vind voor het Young adult genre. Je ziet de depressies en meer veel te helder. Ik zou het als ik een tiener dochter of zoon zou hebben onder de 18 niet laten lezen.

Ondanks de impact en heftigheid van het verhaal is het zeker een mooi verhaal. Iets te negatief naar mijn idee, maar iedereen heeft valkuilen. Ik had liever wat meer positiviteit gezien, maar dat is mijn mening en gevoel.

Ik geef het boek net als deel 1 🌟🌟🌟!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *