Solovlucht ~ Aloka Liefrink

Ik wil al langere tijd een boek van Aloka lezen, maar de verhalen lijken mij zo heftig. Ik ben meer van de romans nu gezien er minder geweld in zit, maar kijken of een goede thriller mij vast kan houden! Ik had het eerste hoofdstuk al gelezen en het belooft wat, ik denk vooral slapenloze nachten :p !

Specificaties

  • Nederlands
  • 328 bladzijdes
  • Juni 2019
  • EAN : 9789090319056
  • Thriller

Beschrijving
Wanneer de 28-jarige Savarana Termeer, voor dood geslagen, op de badkamervloer ligt, probeert ze te achterhalen wat haar bezield heeft om deze bizarre relatiekeuze te maken. Voor ze Gunter Lindemans ontmoette leidde ze voor het eerst, na veel zware beproevingen, een succesvol en zelfstandig leven als teammanager voor een multinational.
Savarana ging voorbij haar grenzen om deze uiterst complexe man te begrijpen, maar was dat wel zo’n verstandig plan? Ze stelt niet alleen Gunter in vraag, maar ook zichzelf.
Lag haar sterk ontwrichte adoptieverleden aan de grondslag?

Voor het lezen

Aloka staat er om bekend om heftige verhalen te schrijven. Het gaat helaas om dingen die nog steeds gebeuren. Mishandeling, mentale en lichamelijke geweld zijn nog steeds actief achter gesloten deuren. Aloka wilt hier door er verhalen over te delen extra aandacht aan besteden.

Tijdens het lezen

Het verhaal begint al best heftig. Adoptie, overlijden en vooral je ouders niet kennen is een moeilijk emotioneel proces. Een kind is onschuldig tot het normen en waarden leert. Een kind heeft een stevige ondergrond nodig om in deze wereld te kunnen functioneren die zeker ook schaduwen heeft.

Helaas is dit niet makkelijk en zal er zeker veel doorzettingsvermogen nodig zijn om een plek in de wereld te kunnen krijgen en überhaupt om te overleven.

Conclusie

Het verhaal is zo echt geschreven. Er was een moment dat ik zei : ‘ Ik ga weer verder kijken!’ maar ik was gewoon dit boek aan het lezen! Het is als een film die zich voor mijn ogen heeft afgespeeld. Ik ben zelfs een beetje van slag geweest door de heftige scènes.

Het verhaal is reëel geschreven en goed uitgewerkt, maar het einde stopt abrupt. Dat vind ik erg jammer. De laatste scènes voelde naar mijn idee iets te lang gerekt, want ze had zelf ook al haar kopje bij haar. 🌟🌟🌟🌟

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *