Kijk niet zo boos ~ Ina Jongenelis

Vandaag deel ik een belangrijk boek met jullie. Het is een boekje dat eigenlijk kortom uitlegt hoe je je als vrouw kan verdedigen tegen ongewenst gedrag. Hier worden vooral voorbeelden van mannen gebruikt, maar met vrouwen kan hetzelfde gedaan worden.

Bestel het boek via unajongenelis.nl

Specificaties

  • Nederlands
  • +- 40 bladzijdes
  • Juni 2019
  • Uitgegeven in eigen beheer

Beschrijving
Een aantal maanden geleden werd ik overdag op straat in Amsterdam in mijn gezicht gespuugd. De jongen die mij bespuugde noemde mij tegelijkertijd ‘hoer’. Dagen later werd ik nageroepen in de Leidsestraat ‘groeiende bananen hiero!’. Diezelfde week: ‘wat gaan je tieten lekker op en neer’. Een maand geleden werd ik ’s nachts op mijn bil geslagen door een voorbijrijdende scooter.
Ik besloot al mijn ervaringen met seksuele intimidatie op te schrijven, er tekeningen bij te maken en te bundelen. En nu is er de comic: ‘Het was maar een grapje, kijk niet zo boos meisje’.

Voor het lezen

Het is een belangrijk boek. Ongewenste intimiteiten zijn de laatste jaren enorm gegroeid helaas. Mensen denken meer recht te hebben om hun eigen gang te gaan en andere mensen lastig te vallen op een ongewenste manier.

Conclusie

Voor mij is het erg belangrijk dat dit ter sprake komt, niet alleen voor mezelf, maar voor alle andere mooie mensen die ook op deze wereld rond lopen. Ongewenst gedrag is er, op school, werk en ook gewoon op straat.

Heel vaak hoor ik opmerkingen als , weet je zeker dat je het goed gezien/gehoord heb. Zie je geen dingen die er niet zijn?

Geloof mij, deze dingen gebeuren en wij moeten het niet zomaar accepteren! Er staat een handig blaadje in die je kan printen en in je portemonnee kan bewaren om iemand te laten zien dat je er niet van gediend ben, maar ik zou het persoonlijk ook best gevaarlijk vinden.

Hoe ervaren jullie ongewenst gedrag en hoe handel je? Ga je er tegen in of laat je het gewoon met rust?

🌟🌟🌟🌟

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *