Het geheim van het nachtegaalbos ~ Lucy Strange

Toen ik op de grijze jager was dit jaar viel mijn oog op deze mooie cover! Ik werd erg benieuwd naar het verhaal en heb het boek tussendoor gelezen

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Juni 2017
  • 320 bladzijdes
  • Uitgeverij Gottmer
  • EAN : 9789025767228
  • Avontuur – rouw – 10+

Beschrijving

Het geheim van het Nachtegaalbos’ is een prachtig kinderboek over de kracht van fantasie. Grote thema’s als verlies en rouw spelen een subtiele rol in het betoverende verhaal.
Dwalen in het Nachtegaalbos
Engeland, 1919. Na de dood van haar broertje verhuist de twaalfjarige Henrietta met haar familie naar een oud huis aan zee. Henri’s moeder is zo verdrietig dat ze haar kamer niet uitkomt, en haar vader is veel weg voor zijn werk. Dan begint Henri maar op eigen houtje de omgeving te verkennen. Niemand merkt het als ze op een avond afdwaalt naar het enge bos achter het huis. Daar komt ze Mot tegen, een vreemde vrouw die Henry kan helpen haar familie te redden.
Verlies en verbeelding
In ‘Het geheim van het Nachtegaalbos’ komen grote thema’s als verlies en rouw op een fijngevoelige manier aan de orde. Verhalen en sprookjes raken in Henry’s gedachten verwikkeld met de mysteries en tegenslagen van de echte wereld. Haar verbeelding helpt haar een weg door de duisternis te vinden.

Voor het lezen

Deze mooie cover zag ik voor het eerst op de grijze jager dag 2019 in Archeon! De cover is erg mooi en daardoor ben ik al gelijk geïnteresseerd. Nu er een verhaal in de oorlog in verweven zit helemaal.

‘stttt, Henry,’ fluisterde ze. ‘ zo maak je de baby wakker. Zo maak je je moeder wakker.’ en ze loodste me mijn kamer in. ‘ wat zou je vader zeggen als hij wist dat jij op dit uur van de nacht niet in bed lag?’

Tijdens het lezen

De eerste 100 bladzijdes lazen heerlijk weg. Het middenstuk is voor mij hele andere koek. Ik ben langzamer aan het lezen en op een of andere manier boeit het mij niet zo goed. Ik ben verward door het middenstuk en weet ook dat er verwarring in hoort te zitten, maar het is voor mij het een stapje te ver.

Ik kon het gesticht nog niet zien, maar ik wist dat het elke stap me dichter bij dat afschuwelijke gebouw bracht, dat zo op een tombe leek. Ik moest aan het spel denken, slangen en ladders. Ik had met de dobbelsteen gegooid, was op het verkeerde vakje terechtgekomen en gleed nu hulpeloos mijn ondergang tegemoet.

Conclusie

Wat ben ik blij met de lezers! Ik ben stug verder gaan lezen nadat ik het bijna opgegeven had en wat een mooi einde! Zo zie je maar dat de wereld anders kan zijn dan je denkt. Dat is zeker een heldere boodschap in dit boek en ik geniet er enorm van!

Wat een heldendaden en wat ben ik blij dat ik door gelezen heb. Ik had liever dat het middenstuk wat uitgebreider was op bepaalde belangrijke situaties ! 🌟🌟🌟.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *