Prentenboek ~ Het achterhuis ~ Anne Frank

Vandaag deel ik een boek dat ik altijd al wou lezen. Het verhaal is enorm zwaar, dat is ook de reden waarom ik het nog niet gelezen heb, maar een prentenboek maakt het makkelijker.

Specificaties

  • Nederlands
  • paperback
  • 160 bladzijdes
  • oktober 2017
  • Uitgeverij Prometheus
  • EAN: 9789044632910
  • historische strip

Beschrijving

Zeventig jaar geleden werd Het Achterhuis voor het eerst gepubliceerd. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt het verhaal van Anne Frank nu in stripvorm – het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen het Anne Frank Fonds Basel en de bewerkers Ari Folman en David Polonsky (beiden bekend van Waltz with Bashir).
Het unieke samengaan van originele tekst en levendige dialogen, in combinatie met de verbluffende tekenstijl, zal jong en oud onmiddellijk aanspreken en raken.
Deze stripbewerking is ook bij uitstek geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank.

Voor het lezen

Anne is ondergedoken met haar gezin en een ander gezin. Het verhaal ken je vaak al uit de geschiedenis boeken! Ik ben altijd benieuwd geweest naar het hele verhaal, zeker nadat ik haar gezien heb in het huis van Madam in Amsterdam.

Tijdens het lezen

Het is mooi om te zien dat ze een houvast heeft. Ze kan haar gedachten, zowel de positieve als negatieve in dit mooie, rode boekje kwijt! Je ziet dat ze optimistisch probeert te blijven. Natuurlijk is het niet makkelijk om met een vreemde op een kamer te zitten, net als met 8 mensen op een klein oppervlakte.

Je ziet dat ze nieuwsgierig is naar haar aard, probeert om te blijven leren en al heel wijs is met haar 13 jarige leeftijd.

Conclusie

Het is een heftig mooi verhaal! Ik hoopte alleen dat de woorden wat minder lastig zouden zijn dan in het boek. Mijn zusje moest het normale boek lezen en soms lazen we een stukje samen. Ze had enorm veel moeite als 13 jarige om het te lezen. Ze moest vaak woorden opzoeken en hier was dat af en toe ook het geval als ze het gelezen zou hebben.

Ik geef het boek absoluut 🌟🌟🌟🌟 🌟, aangezien het een mooi waargebeurd verhaal is. Je ziet meer dan dingen die er gebeuren, ook de emoties van Anne. De jaloezie, het onbegrip en haar optimisme. Het leven was niet makkelijk in die tijd, zeker als je ook nog eens niet gezien mocht worden. Je hebt weinig te eten, iedereen word grumpie en oordelend.

“Annelies Marie (Anne) Frank (Frankfurt am Main, 12 juni 1929 – Bergen-Belsen, (waarschijnlijk) februari 1945) was een uit Duitsland afkomstig Joods meisje dat bekend is geworden door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ze ondergedoken zat in Amsterdam. Zij stierf aan uitputting en/of vlektyfus in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Haar dagboek is postuum gepubliceerd en een van de meest gelezen boeken ter wereld. Anne Frank is opgenomen in de Canon van Nederland als een van de vijftig thema’s van de Nederlandse geschiedenis.

Bron: Wikipedia. Beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.”

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *