Stof ~ Joanne Carlton

Deze mooie cover duikt steeds meer op gelukkig! Alleen toen ik de cover al zag, wist ik dat het een mooi boek zou worden. De goude cover was zeker ook mooi, maar dit heeft alles!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback / ebook
  • 262 bladzijdes
  • Augustus 2019
  • Hamley Books
  • EAN : 9789463886017
  • psychologische thriller

Beschrijving
Als je hele wereld opgaat in stof, wil jij dan nog achterblijven?
Simon James is een gelukkig man. Hij heeft een mooie baan, een prachtig gezin en geniet van het leven. Tot een giftige stofwolk de wereld verwoest en hij alles verliest.
Drie weken en ettelijke miljoenen doden later is het einde nabij. Er bestaan geen mirakels om de overlevenden te redden.
Op de laatste dag van zijn bestaan krijgt Simon het ultieme dilemma voorgeschoteld: wil hij overleven aan de zijde van een onbekende vrouw in een verwoeste wereld, om zo het voortbestaan van de mensheid te garanderen? Of wil hij zijn leven vandaag beëindigen na het verlies van zijn vrouw en zoon?
Maar krijgt hij nog wel de keuze?

Voor het lezen

De cover springt eruit waardoor ik meteen wil gaan lezen. Stof je hardnekkig, dat kan ik je vertellen met mijn allergie voor huisstofmijt!

Ik ben benieuwd naar wie het overleven en hoe het hun gelukt is. Wat blijft er van de wereld over?

‘Wil je nu eerst even douchen?’ vraagt DOC nadat de onderzoeken afgelopen zijn. ‘Ik stel voor dat je je ook even scheert. Het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat op een moderne manier kunt doen. Je mag je elektrisch scheren, we willen niet dat je een ongelukje krijgt met een mes. Ik zal eerst je infuus loskoppelen. Je bent voldoende aangesterkt.’

Tijdens het lezen

Het boek speelt mij mee in het verhaal. Je voelt de liefde van de hoofdpersoon en snapt alle bijkomende emoties. Ik zou hetzelfde willen als James, gewoon rust.

Het is moeilijk om te stoppen met lezen door de zachte schrijfstijl van Joanne.

Hoe kan ik die vraag eerlijk beantwoorden? In zoveel opzicten ben ik gelukkig, veel meer dan ik ooit had durven hopen. Maar tegelijkertijd voel ik me ook verdrietiger dan ooit.

Conclusie

Het is een mooi verhaal met veel actie. Een van mijn grootste angsten is dat de wereld vergaat door ons toedoen. Dat de natuur het laat afweten door de hebzucht van de mensheid. Helaas, kan dit boek de toekomst zijn, maar laten we hopen van niet!

Het verhaal van enorm spannend, maar het laatste hoofdstuk vond ik zo voorspelbaar. Het boeite mij minder, terwijl ik wel echt naar de epiloog uitkeek.

Het boek krijgt 🌟 🌟 🌟 🌟 dankzij het mooie verhaal. Ik zou persoonlijk het laatste hoofdstuk ook in dezelfde spanning geschreven hebben. Het einde is ook erg abrupt.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *