Aan de thee met Jaak Vandenbroucke

Vandaag komt mijn gesprek met Jaak online. We gaan in gesprek over zijn eerste boek. De recensie volgt maandag

Wie is Jaak Vandenbroucke?

Jaak is gehuwd en heeft 2 volwassen kinderen en een 1 kleinkind. Ik ben HSP, zelf zit ik met deze karaktertrek of hoog sensitief persoon gevoeliger dan andere mensen voor indrukken en prikkels.

Kijk voor meer info op :

Ik fiets graag alleen op een rustig tempo (geen wedstrijden meer)

In mijn vrije tijd ga ik op stap met mijn vrouw terrasjes doen,winkelen,of weekend op hotel te Gent en in de zomer zijn we in Mallorca.

Ik ben facility manager bij ConXioN, dat is een ICT-dienstverlener voor KMO’s levert IT-en softwareoplossingen.

ConXioN Experience Center is om bedrijven te begeleiden in hun digitale transformatie en innovatie.Slimme technologie helpt hen daarbij.
U bent zelf schrijver, maar leest u zelf ook boeken, welk genre?
Ik ben zelf gaan schrijven door een Amerikaanse professor die ik ontmoete op een congres over het thema HSP.Die raade aan om te beginnen met schrijven.

Ik lees zelf de boeken van Michael Connelly-thriller,Sara Blaedel-thriller,Tamara arts.

Hoe heeft u de kans gekregen om een boek uit te geven? Heeft u zelf een uitgever gezocht of bent u benaderd?
Ik was ooit 2 jaar extern aan het werk bij een bekende uitgeverij en leerde bij. Ik ben door 2 kleine uitgevers benaderd, maar koos om in eigen beheer de boeken te maken (eigen baas) print on demand, zit in de lift en werk in IT-sector. De machines zijn super mooi en printen heel snel. Je stuurt een a5 manuscript naar de pc, downloden en printen maar.Nooit een boek te veel op bestelling (beter voor milieu)
En mensen zijn creatiever,nu kan iedereen zijn verhaal kwijt in een boek.Ook ik lees vaak de best verkochte schrijvers met een marketing -team achter het concept.Veel goed geschreven verhalen gaan verloren, omdat het moeilijk is om in deze kleine boeken wereld binnen te dringen.ik ben blij dat mensen zich 100% inspannen en ook beginnende schrijvers willen lezen en beoordelen.

Hoe ziet het schrijfproces er bij u uit en wat vind u het moeilijkst om te schrijven? Werkt u alles uit of heeft u andere geheugensteuntjes?

Ik heb wel verhalen en inspiratie, maar om het leesbaar te maken had ik grote hulp & steun van Tamara Arts, arst-tekst & correctie. Top dame, het boeken virus zit in haar bloed.Ik zou zeggen hulp nodig mail haar.In Vlaanderen beginnen ze Tamara te kennen.

Omdat ik full-time werk ben ik natuurlijk gedwongen in stukjes te schrijven wat vaak frustrerend is. Je zit in de flow, maar te laat in de nacht opblijven kan niet.En dan blijft het idee in je hoofd afspelen om het niet te vergeten en wil je het zo vlug mogelijk kunnen neerschrijven.

Hoe ga je om met deadlines en blokkades?

Er zijn geen deadlines in eigenbeheer, dat is leuk. Er was geen haast, maar wou graag mijn boeken voor de zomer (vakantie) binnen hebben. Helaas lukte dat niet.
Ik vond het niet moeilijk, geen last van. Ik kon volledig in het verhaal opgaan, voor mij waren de personage’s echt geworden op sommige momenten zelfs wat te veel zodat ik het niet meer kon loslaten.

Hoe bent u aan inspiratie gekomen voor de boeken?

Dat komt door de professor en door 2 jaar mensen aan het werk te zien in een uitgeverij.

Is uw leven veranderd sinds u schrijft?

Nee hoor , om te ontprikkelen wel, maar verder niks. Ik ben daar niet zo mee bezig.Natuurlijk zou ik graag wat lezers willen.
Wat is het leukste wat u gehoord heeft over uw boeken?
De reacties van lezers dat het verhaal hen raakte en er zelfs een traantje is weggepinkt.Toen wist ik dat het goed zat, dat was wel leuk.

Hoe denk jij over mannen in pak?

Ik draag er geen maar het schijnt iets te doen bij sommige vrouwen

Ben je ooit in New York en Australië geweest?

Ja hoor

Wat vind jij van (ware) liefde?

Ik geloof dat niks mooier is dan ware liefde. Elkaar graag zien of een echte goed vriend die je kan vertrouwen(makkelijk is het niet). Ik beschrijf het in mijn boek, een echte vriend en ware liefde.We zijn mensen en hebben allemaal gevoelens.Vandaar ook de reacties en traantjes na het lezen van het boek.Het raakt de lezer en plots staan ze een keer stil en denken na over het leven.Of je hond of poes even dicht tegen je aanhouden, zalig toch.

Ik kan ook paardrijden ,maar lang geleden mee gestopt. De lezer zal wel begrijpen waarom.

Hoe kijk je zelf tegen modellen en make up aan?

Ik ken deze wereld natuurlijk een beetje, hard werken, lange dagen,iedereen maakt zich wel keer mooi of koopt nieuwe kledij.Maar wat ik er leerde is dat schoonheid van binnen zit, het maakt allemaal niet zoveel uit.

Waar bent u nu mee bezig en wat kunnen wij allemaal verwachten?

Ben met een mooi project bezig, maar éérst Het meisje van de Outback.
Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *