Film : Midway

Eindelijk weer een film over de tweede wereldoorlog. Er zijn helaas weinig films over, dus ik hoop dat je mijn enthousiasme snapt! Aan een volle grote zaal te zien was ik niet de enige die er zo over denkt!

7-11-2019

  • Oorlog
  • Actie
  • 12+
  • Eng
  • Gevloek/ geweld

Pearl Harbor was slechts het begin..

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de troepen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen – die sterk in de minderheid waren – met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren. Met o.a. Woody Harrelson, Ed Skrein, Luke Evans, Nick Jonas, Patrick Wilson en Mandy Moore.

Mening

Toen de film begon moest ik er even inkomen. Het begin was wat langdradig door de info dump, alle informatie die in een keer op je af kwam. Naarmate het verhaal vorderde werd het spannender. Ik heb vol in de film gelezen en vooral genoten van de karakters en hun kracht. Oorlog is heftig en deze film liet dat zeker doen.

Je ziet de onnozigheid, de dapperheid en de kracht bij de personages eruit knallen. Natuurlijk is er ook angstzweet, wat zeker zichtbaar is. Je kan in een vliegtuig stappen en nooit meer thuis komen. Je kan vermist raken op zee en dood gaan. Er zijn zo veel scenario’s waar je aan moet denken.

De arrogantie van Japan is goed zichtbaar. Ze voelen zich de koning van de aarde gezien ze veel verder zijn, maar is dat ook de reden waarom je wint? Je kan wel mooie speeltjes hebben, maar dat betekend niet dat je oorlog kan voeren! 🌟🌟 🌟🌟, een emotionele rollercoaster in de tijd van oorlog.

Categories Niet gecategoriseerd