Schemerzone ~ J.Sharpe & Cocky van Dijk

Deze groene cover knalt je tegemoet. Sci-fiction is nog niet bekend bij deze auteurs, ze gaan ver uit hun straatje, maar pakt dit positief uit?

Specificaties

  • Nederlands
  • 280 bladzijdes
  • Oktober 2019
  • EAN : 9789463081696
  • Zilverbron
  • Sci-fiction / spanning

Beschrijving

Zoë leeft voorbij de schemerzone, op het gedeelte van de wereld waar de orizon al in geen eeuwen meer heeft geschenen. Ze is een Afvallige, omdat ze het lichtgen mist. Op haar zestiende verjaardag wordt ze uit het weeshuis gezet en moet ze voor zichzelf zorgen. Met gevaar voor eigen leven besluit ze naar de schemerzone te gaan om te jutten, zodat ze wat spulletjes heeft om te verkopen.
Als ze tijdens het jutten op een lijk stuit en een chip vindt, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Op de chip staan filmpjes die de vrede tussen de donkere en de lichte kant van de planeet aan het wankelen brengt. Zoë wordt door de regering gedwongen om onderzoek te doen.
Doordat ze Christiaan ontmoet, een jongen van de lichte kant van de planeet, komt ze meer en meer in de problemen. Ze heeft geen idee hoe ze hier ongeschonden uit moet komen. Het leven van haar vrienden hangt als een molensteen om haar nek, net als het voortbestaan van haar land.

Voor het lezen

Het duo Sharpe en Cocky hebben nu de handen in een geslagen. Ze houden allebei van spanning, maar kunnen ze ook prima samenwerken?

Tijdens het lezen

Mijn angst groeit voor de toekomst. Hoe meer ik van zulke creapy verhalen lees, hoe meer ik vrees voor de technologie! Een chip, wapens en meer. Nee bedankt !

Je leest vanuit verschillende karakters. Zowel van de duistere als lichte kant. Natuurlijk is er ook de middenweg waar je tussen moet om bij de kanten te komen, namelijk de schaduwzone. Het is een plek die niet iedereen aan kan.

Ze zuchtte. Door de spanning in haar lichaam kwam de lucht trillend uit haar longen. ‘ Ik heb hier geen goed gevoel bij .’

‘Ik ook niet,’ zei hij

Hij kwam de hoek om : ‘ Het is veilig.’

Conclusie

Het is een spannend verhaal. Het boek was bij mij in iets meer dan 2 dagen uit! Je voelt enorm veel spanning door het verhaal heen. Ik heb nu veel gelezen over de duistere kant, maar ik had graag nog meer gelezen over de lichte kant. Daarom krijgt het boek 🌟🌟🌟🌟!

Als ik dit soort verhalen lees hoop ik dat het nooit de waarheid zal worden….

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *