Film : Le mans’ 66

Een film over racen, ik hou ervan! Ik hou enorm van sport kijken, maar doe het veel te weinig! Zal deze film de liefde en enthousiasme weer omhoog halen?

14-11-2019

  • 6+
  • Geweld
  • Drama/ actie
  • 152 minuten

Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale schitteren in Le Mans ‘66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri.

Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale schitteren in Le Mans ‘66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri. De visionaire Amerikaanse auto ontwerper Carroll Shelby (Damon) en de onverschrokken Britse coureur Ken Miles (Bale) gaan samen het gevecht aan tegen een bedrijfsfusie, de wetten van de natuur en hun eigen persoonlijke demonen om een revolutionaire raceauto voor de Ford Motor Company te bouwen en het op te nemen tegen de dominante raceauto’s van Enzo Ferrari in op de ‘24 uur van Le Mans’ in Frankrijk in 1966.

Mening

Ijzersterke film! Het is een inspirerend verhaal. Je gaat mee in de film, dat zag ik ook in de zaal. Veel mensen waren aan het aanmoedigen en soms zelf aan het mompelen dat het niet eerlijk was!

Ik heb even moeten slikken om alles binnen te houden. Vooral het einde is zo enorm emotioneel. Het leven word soms zo oneerlijk gemaakt door mensen als je “anders” bent. Ik ken dat maar al te goed. 🌟🌟🌟🌟!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *