Film : Midnight sun

  • 9+
  • 16 oktober 2018
  • 92 minuten

De zeventienjarige Katie is een mooie, slimme tiener die dol is muziek maken. Toch is haar leven verre van perfect. Ze lijdt aan een zeldzame ziekte, waardoor ze geen daglicht kan verdragen. Pas als het donker is, gaat haar wereld open en trekt ze naar het station om gitaar te spelen voor de reizigers. Op een avond staat plots Charlie te luisteren, de knappe atleet waar ze al jaren stiekem een oogje op heeft. Katie wil hem beter leren kennen en verzwijgt haar ziekte. Samen beleven ze een romantische zomer die hun leven voorgoed zal veranderen…

Mening

De film is erg mooi gemaakt. Je ziet herinneringen van haar moeder en haar vader altijd aan haar zijde. Wat ik mij afvraag is of hij wel werkt?

Charlie komt dichterbij in haar leven en ze wilt genieten.

De angsten van de dokter en haar vader komen uit. Ze wilt er meer op uit en genieten.

Ik mis nog wat stukken uit haar jeugd. Het verbieden om naar buiten te gaan bijvoorbeeld. Het genieten van het gezin.

De trailer vertelt het hele verhaal al, dus als je de trailer gezien hebt, heb je de film in feite ookal gezien….

Ondanks de voorspelbaarheid heb ik enorme emoties ervaren ( net als de rest van de zaal, iedereen zat met rode ogen of een brok in zijn/haar keel). Ik geef deze film ☆☆☆ door de emoties en de goede behandeling van de ziekte. Ook dat kon wel duidelijker, want wat is XP precies?

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *