Film : 1917

Vandaag deel ik een film met jullie waar ik enorm naar uitgekeken had. Er zijn niet veel films over de eerste wereldoorlog , dus bij deze vind ik het erg belangrijk om meer te weten te komen over onze geschiedenis & kennis.

  • 119 minuten
  • 12+
  • Oorlog
  • Drama
  • Geweld/geschreeuw

Release: 9-01-2020

Van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917.Van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer. 1917 is geregisseerd door Sam Mendes die samen met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful) het scenario heeft geschreven.

Mening

Een oorlogsfilm die naar onderliggende emoties zoekt. Je leeft mee met de karakters en hun strijd. Je ziet door hun ogen wat er gebeurt wat er voor zorgt dat alles werkelijk voelt. Alsof je zelf in de film zit .

Het komt zo heftig binnen. Ze hebben een hart van goud, maar er zijn genoeg obstakels om te overwinnen. Wat als alles van jou en je maat af hangt? Wat als je niet onder de druk mag bezwijken die op jou schouders ligt? Je ziet hoe ze met de emoties omgaan en hoe ze zichzelf tot het uiterste werken om hun doel te bereiken .

Het camera werk is geweldig, het verhaal is sterk en er zijn geen op of aanmerkingen. Je ziet een oorlogsfilm in mindere mate met geweld en strijd, maar je ziet de strijd binnenin de karakters 🌟🌟🌟🌟 🌟 5 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *