Ruiters van de nacht ~Mathias Maho

Paarden zijn dieren die met je ziel verbinden. Je kan een sterke band met ze opbouwen gezien ze jouw emoties goed aanvoelen.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • 2018
  • 466 bladzijdes
  • Uitgeverij zilverbron
  • IBSN : 9789463081436
  • Fantasy & sci-fi

Beschrijving

Paarden hebben een magisch effect op mensen.

Wanneer Esprit, de Italiaanse draver van Nick, ziek wordt, worstelt Nick met een schuldgevoel. Tegelijkertijd is hij verwikkeld in een ingewikkelde relatie. Als er dan ook nog een magiebron in hem ontwaakt, weet hij niet waar hij het zoeken moet.

Als er plotseling een vreemde man Nicks pad kruist, gebeuren er de vreemdste dingen. De wereld raakt in de ban van een eeuwige Schemering. Het is aan Nick en Karel om de Relikwieën van het verleden te vinden, artefacten die sterk genoeg zijn om de Schemering tegen te gaan.

Op jacht naar de verantwoordelijke voor de Schemering en Nicks verdwenen paard, is het aan hem om de harde waarheid te achterhalen over zichzelf.

Voor het lezen

De cover trok mijn aandacht. De blauwe kleur valt mooi op. De covers van de Zilverspoor boeken zijn ook altijd een plaatje. De schaduw maakt de cover duister. Ik ben erg benieuwd naar wat het paard in dit verhaal zal toevoegen en waar het verhaal heen gaat. Het is een dikke pil, dus laten we maar snel aan beginnen.

Trouw sweren is incasseren, uw eigen ego aan de kant schuiven. Het is uw twijfels verdringen in de overtuiging dat anderen het waard zijn. U hebt nog een lange weg af te leggen, Urna’fri

Tijdens het lezen

Ik kom erg moeilijk door het begin heen. Ik mis wat actie en voor mijn gevoel duurt de introductie te lang. Je leert de karakters, bijkarakters en vooral Nick kennen. Je leert hoe zijn leven eruit ziet en wat hem te wachten staat. Hij is lerende en dat zie je door het boek heen goed terug komen.

Nu ik over de helft ben begint eindelijk de actie te komen. Ik was bijna klaar met het verhaal, maar ik wist dat er iets moois stond te gebeuren. Sommige delen vlogen er door heen, maar nu begint het vlotter te worden. Ik kijk enorm uit naar meer en meer actie!

Conclusie

Dit boek heeft een lange opbouw. Voor mij persoonlijk zijn de hoofdstukken net te lang. Ik lees graag een hoofdstuk uit, maar dat lukt niet altijd helaas. Voor het mooie zou ik wat korter hoofdstukken maken zodat de lezer er sneller door heen gaat voor hun gevoel.

Het einde is enorm spannend. Je hebt een enorme cliffhanger en wilt meer lezen. Boek 2 mag van mij snel komen! Doordat ik wat moeite had in het begin en het zichzelf herpakte aan het einde met een actie bom krijg het boek van mij 3 sterren 🌟🌟🌟!

Ik ben zeker benieuwd naar deel 2. Het boek kan alleen maar beter worden! Ik ben vooral benieuwd naar de dames! Hoe zullen de mannen er op reageren.

Categories Niet gecategoriseerd