Winteruren ~ Filip Bastien

We gaan terug naar de grote gebeurtenissen van 1900-2000 ! We lezen mee vanuit de ogen van Richard.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ebook
  • Februari 2020
  • 200 bladzijdes
  • Hamley books
  • EAN : 9789463967051
  • Historische roman

Beschrijving

Een ontroerende roman met een vleugje humor over ontluikende liefde, onderdrukte verlangens en het verglijden van de jaren.

Richard, een man die zijn vader in de Eerste Wereldoorlog verloor, ontvangt een postkaart van zijn jeugdliefde Josephine. Ze wil hem nog een laatste keer ontmoeten. Net op dat moment ligt zijn vrouw Anna-Maria op sterven.

Door de ogen van Richard maakt de lezer de grote gebeurtenissen van de twintigste eeuw mee: beide wereldoorlogen, de Koude Oorlog, de wereldexpositie in Brussel en de val van de Berlijnse Muur.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Het is de winnaar van de Indie van 2018. Het is een heruitgave door hamley. Ik kon dus al wat positieve recensies lezen.

Gevoelens moet je verstikken, flitst het door mijn hoofd, anders bijten ze je kapot. Woorden van mijn moeder.

Conclusie

Ik heb wat moeite met de tijdsverschillen in het begin. Later zit je er zo in dat je er wel op let. Liefde is altijd ingewikkeld. Dat is hier natuurlijk ook het geval . Je moest soms hele stukken fietsen om elkaar te zien. Je kon moeilijker communiceren dan tegenwoordig en dat vind ik altijd mooi om te zien.

Ik geef het boek 3 sterren . Het is mooi geschreven, alleen veel tijdswisselingen. Als je er eenmaal in zit ga je er zeker sneller doorheen.

Anna- Maris vlijt zich neer op een witgeschilderde bank in de rozentuin. Dat hij nog nat is, deert haar niet ‘ En daar, aande horizon, ‘ fluistert ze, ‘ is de avondster. ‘ Eeb hete planeet,’ merk ik droogweg op. ‘ Domoor! De avondster en de morgenster zijn een verliefd koppel. Door een vloek van de zonnegod kunnen ze nooit bij elkaar komen.’ Een lichte bries doet mij dikke . Anna-Maria trekt me tegen haar aan. ‘ Wanneer minnaars gescheiden worden,’ gaat ze verder, ‘ voelen ze zich verbonden met de avondster en de morgenster.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *