Echte mensen deugen ~ Rutger Bregman

Vandaag wil ik mijn ervaring delen met het luisterboek van echte mensen deugen. Ik merkte van te voren dat ik er lezend niet doorheen zou komen, maar luisterend wel! Hier lees je mijn ervaring!

Specificaties

  • Paperback
  • 528 bladzijdes
  • September 2019
  • De correspondent bv
  • IBSN : 9789082942187
  • Sociale theorie & culturele politiek

Beschrijving

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden?
In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

Voor het lezen

Ik ben enorm benieuwd naar dit boek. Ik ben iemand die optimistisch is ( soms iets te ) en uitgaat van het beste van de mens. Ik geef mensen een kans om te laten zien dat ze kunnen leren van hun fouten en kunnen groeien. Dit boek lijkt zich naar mijn idee daarbij aan te sluiten, dus ik ben enorm benieuwd!

Conclusie

Het luisterboek duurde meer dan 11 uur. Ik ben er aardig mee zoet geweest, maar ik heb er veel kennis uit gehaald. Wist je dat er in de tweede wereld oorlog bijvoorbeeld tussen Duitsland en Frankrijk even een staking van het vuren was om samen liederen te zingen voor kerst? Dat de meeste soldaten niet durfen te schieten en als ze wel schieten , ze dat vaak te hoog doen?

Dit boek is voor mij een openbaring geweest. Ik ben opgevoed met het feit dat iedereen voor zichzelf kiest in deze ‘arogante’ wereld. Ik ben het daar nooit mee eens geweest, maar ben wel vaker gekwetst daardoor.

Ik geef het boek 🌟🌟🌟🌟 4 sterren doordat het met goed onderbouwde argumenten komt en een ander, vooral positief inzicht geeft in deze wereld .

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *