Krachtig ontwaken ~ Maja Vermeulen

Ik zag de serie voorbij komen toen ik mij bedacht dat ik wel weer eens zin heb in iets met magie. Er zijn 2 delen, dus ik kan gelijk lekker door lezen!

Specificaties

  • Nederlands
  • 160 bladzijdes
  • EAN : 9789462420977
  • Jeugd ~ magie

Beschrijving

Op de dag van haar zeventiende verjaardag worden Olivia’s magische krachten gewekt. Ze komt hierdoor flink in de problemen. Samen met haar beste vriend Nerd (Leonard) slaat ze op de vlucht. Ze vluchten niet naar een andere plaats maar naar een andere tijd… Daar ontmoeten ze nieuwe mensen, waaronder een verweesde zwaardvechtster met rood haar, een goed getrainde heks vol vlammende wraakgevoelens en een tirannieke tovenaar.
Wie kan haar iets bijleren over magie? Wie weet iets over haar verdwenen moeder?

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen. Hoe zal Olivia omgaan met dit avontuur?

Conclusie

Het verhaal bouwt zich snel op. Je leest gelijk over het avontuur waar ze zich in bevindt. Het is een verhaal vanaf 6 jaar, een jeugdboek . De spanning bouwt zich op verschillende levels op.

Het verhaal loopt naar mijn gevoel niet altijd vloeiend. De proloog vond ik moeilijk te volgen. Je kijkt mee vanaf Olivia en leert gaande weg de mensen beter kennen. Ik zou graag wat meer diepgang zien in de overige personages, maar gezien het een kinderboek is moet ik het niet te ruim nemen.

 3 sterren voor dit boek. Ik hoop meer te leren over haar moeder en haar verleden.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *