Panda en het zwart Dat ~ Jasper Polane

Toen ik het boek van Panda langs zag komen was ik gelijk verkocht. De cover vind ik zo mooi, de spanning springt er van af. Ik ben erg benieuwd naar haar avontuur!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback geïllustreerd
  • 148 bladzijdes
  • April 2020
  • EAN : 9789082566888
  • Jeugdboek ~ magie, humor

Beschrijving


In deze dolkomische novelle neemt Jasper Polane je mee naar de bovenste laag van Dizary – Eteria genaamd. Hier prutsen een hoop tovenaressen, magiërs, alchemisten en heksen met magie en dat kan nooit goed gaan.

Het levensgevaarlijke zwarte Dat vernietigd alles wat je lief is. Panda is ervan overtuigd dat haar vader, de machtige tovenaar Kaldilin, haar moeder per ongeluk in een schildpad heeft omgetoverd. Door de magie is Mams uit ieders geheugen gewist, behalve bij Panda. Nu doet ze er alles aan om haar moeder weer te herstellen. Maar hoever zal ze gaan en wie kan ze vertrouwen in Eteria?

Dizary bestaat globaal gezien uit drie lagen en helemaal bovenin bevindt zich Eteria. In deze wirwar van torenkamertjes en laboratoria leven en werken tovenaars, alchemisten, heksen en weetkundigen.

Voor het lezen

Ik heb al vaak bij Patrick gestaan op cons en heb deel 1 en het tussen boek van Johan in de kast. Het verhaal maakt mij nieuwsgierig waardoor ik gelijk wil lezen. Hoe zal het avontuur zijn voor Panda?

Tijdens het lezen

Het verhaal is anders dan ik normaal lees. Het is erg technisch geschreven met snufjes en eigen namen van de machines die een rol spelen. Het is vooral onthouden wat wat is. Je leer Panda kennen tijdens het verhaal. Er gaat wat gebeuren en je hoopt dat er snel hulp komt of gaat komen.

Conclusie

Het is een leuk verhaal om kennis te maken met de wereld. Dit is een van de dizary boeken die je los kan lezen. Deze en die van Johan. Ik heb genoten van een eerste blik in de wereld van dizary. Soms vergat ik dat je zweeft, maar je onthoud het sneller zodra het verhaal vordert. De bij personages zijn leuk bedacht, zeker de band met haar vader. Ik ben erg benieuwd of haar missie gaat lukken! Het is een hele klus namelijk!    3 sterren voor dit technische boekje!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.