Een dubbeltje op zijn kant ~ Annemarie van Gaal & John Williams

Ik heb laatst een eerder boek van haar gelezen, succes, en wil nu het boek bij het programma lezen! Dat was mijn eerste kennismaking met Annemarie als persoon, maar valt hij wel in de smaak?

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback / ebook
  • Augustus 2013
  • 128 bladzijdes
  • Bertram + de Leeuw Uitgevers Bv.
  • ISBN 9789461560599
  • Financiële ontwikkeling

Beschrijving

Hét boek bij het succesvolle tv-programma Eindelijk is er het langverwachte boek Een dubbeltje op zijn kant. De twee kopstukken van dit RTL-4 programma, Annemarie van Gaal en John Williams, brengen hun jarenlange expertise nu in boekvorm. Heldere taal met duidelijke opdrachten. Zo helpen ze je op weg naar een schuldenvrij leven. Enkele succesvolle tips uit het boek om geld te besparen: – Verkoop ongebruikte spullen – Stop met roken – Kijk of je de auto weg kunt doen – Kijk of je recht hebt op (meer) toeslagen – Pas op voor dubbele verzekeringen – Zeg (een deel van) je abonnementen op – Pas op voor het `doormodder-effect: als je schulden blijven oplopen, dan wordt je last onbeheersbaar. Drie jaar lang meer dan 1 miljoen kijkers per uitzending op RTL4.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik heb de afleveringen meerdere keren bekeken en de show gevolgd doen hij draaide. Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking in een boek.

Tijdens het lezen

Het verhaal is wat rommelig. Ze hebben een test en daar komen 8 type mensen uit. Je moet kijken welke het meeste bij jou past en gaan onderzoeken wat je valkuilen volgens hun zijn.

Conclusie

Ik als lezer zou bijvoorbeeld gaan zoeken naar welke type ik ben. Als je het heel letterlijk neemt zoek je op wat je bent en ben je uitgelezen. Dat is niet de bedoeling natuurlijk, want je bent niet altijd dat ene overheersende type.

Voor een begin is dit een mooi boek. Er staat een begrippenlijst achterin met de woorden die ze vaak in brieven gebruiken om je duidelijk te maken wat het betekend.

Ik vond het boek wel wat tegenvallen. Het waren hele korte hoofdstukken en per type uitgetyped. Het is wel echt het sterio type dat ze per hoofdstuk gebruiken. Er staan zeker wat goede tips in, maar dit is echt een beginners boek en niks mis mee. Ik heb er wel wat informatie uit gehaald en het is vloeiend geschreven.  3 sterren .

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *