Iron man 1

Tijd om iron man opnieuw te kijken. Jaren geleden heb ik dit oudje gezien, maar hoe kijk ik er nu naar ?

  • 121 minuten
  • 2008
  • 12 +
  • Marvel film
  • Actie / fantasy film

Tony Stark is Iron Man (Robert Downey Jr.), een steenrijke ondernemer en uitvinder, wordt ontvoerd in Afghanistan waar hij gedwongen wordt om een massavernietigingswapen te bouwen. In plaats daarvan bouwt hij met al zijn intelligentie en inventiviteit een hightech, hypermodern harnas om aan zijn gevangenschap te ontsnappen. Na terugkomst in de Verenigde Staten ontdekt Tony een complot dat ernstige gevolgen kan hebben voor de wereldbevolking. Hij besluit om met het speciale Iron Man harnas de wereld te gaan redden…

Mening

Een mooie introductie van Tony en het verhaal hoe hij Iron man werd. Je leert hem kennen als arrogant en een maker, maar hij is meer dan dat. Hij kan dingen opzetten met het minimale en probeert er het maximale uit te halen.

Het eerste deel heeft mij niet de volle overtuiging gegeven om van hem te houden als held, maar wie weet komt dat nog. Voor mij krijgt hij  3 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *